Datum objave: 20. Kolovoz 2017

Bili smo na koncertu The Killsa, najboljem rock koncertu ovog ljeta u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert grupe The Kills u zagrebačkoj Tvornici kulture koji su mnogi najavljivali kao najuzbudljiviji rock nastup ovog ljeta u Zagrebu ispunio je očekivanja. Alison Mosshart i Jamie Hince u Zagreb su došli u sklopu velike europske turneje na kojoj prevladavaju festivalski nastupi. Obojici se na licima vidjelo da uživaju u koncertu u Zagrebu, a Alison je na kraju, pozdravljajući se od publike kazala kako se to osjeća kao doma.

"Ni sam ne znam zašto nam je trebalo ovoliko vremena da dođemo u Hrvatsku. Puno puta prošao sam kroz vašu zemlju, godinama o njoj slušam samo lijepe i pozitivne stvari, što od kolega glazbenika što od prijatelja, a sad, prije koncerta, moram priznati da imam tremu. Polako postajem svjestan koliko nas ljudi ovdje vole. Predivan je osjećaj prvi put svirati u novoj državi, ali pritisak je neizbježan jer jednostavno ni na koji način ne želiš razočarati fanove", izjavila je prije koncerta u Zagrebu.

Na njihovom prvom dolasku u Hrvatsku potporu im je pružila hrvatska najcjenjenija kantautorica Lovely Quinces ,a publika je uživala i u njezinom nastupu.
The Killsi su prije Zagreba nastupili na glavnoj pozornici na Open Air Festivalu u Švicarskoj. Bend trenutno promovira dva izdanja – album ‘Ash & Ice’ i EP ‘Echo Home – Non-Electric’, kojim su obilježili 15 godina od objave prvijenca.

Američko-britanski duo The Kills, jedan od najznačajnijih indie rock bandova posljednja dva desetljeća

Lovely Quinces iza sebe ima nekoliko europskih i američkih turneja, nastupe s Robertom Plantom, Morcheebom, Tame Impalom, Thursten Mooreom i grupom Giant Sand, a trenutačno priprema nastavak hvaljenog EP-a “Meet Me In Moscow”. Uz Zagreb i Ferragosto Jam ovog kolovoza LQ će upisati i nastup na budimpeštanskom Sziget Festivalu.

FOTO: Danijel Ferić
 

Iz kategorije: Vijesti