Datum objave: 08. Kolovoz 2017

Kaos zbog kojeg putnici plaćaju ceh: Autotransportovo maltretiranje putnika za Brodaricu

Diana Ferić
Diana Ferić

Epopeja koju su danas rano poslijepodne s Autotransportom prošli putnici za Brodaricu, među kojima je bila i autorica ovih redaka, a koji su čekali na gradskoj tržnici autobus koji je trebao krenuti u 14 sati i 10 bila bi za rubriku Vjerovali ili ne da kašnjenja i izostanci autobusa i opća neorganiziranost nisu svojstveni šibenskom Autotransport u kojem se ništa na bolje nije primijenili ni nakon što je većinu vlasničkih prava preuzeo Čazmatrans.

Dakle, zaposlenica u kiosku na glavnoj tržnici u Šibeniku uredno je putnicima prodala karte za taj autobus koji po voznom redu polazi prema Brodarici u 14 sati i 10 minuta. Autobus na vrijeme nije stigao. Putnicima koji su u početku strpljivo čekali nitko ništa nije rekao. Onda su jedan po jedan, kako su minute prolazile, a autobusa nije bilo na vidiku, dolazili kod te službenice zanimajući se za to što se događa.

Ona je ljubazno odgovarala da nema pojma, gdje je zapeo čekani autobus i hoće li uopće stići. Telefonski je zvala prometnika, ali nitko joj se 10 minuta nije javljao. Putnici su bili sve nestrpljiviji i ljući. Ispostavilo se da na istoj stanici od 13. 30 minuta strpljivo čeka i vozač koji je trebao preuzeti taj autobus za Brodaricu od 14 sati i 10 minuta, ali autobus nije stizao.Nitko ni njemu nije javio što se događa. "Da je ovo barem prvi put pa im čovjek ne bi zamjerio. Međutim, u pravilu  autobusa na ovoj ove liniji u 14.10 nema, ali nitko ne reagira. Neka je onda ukinu, a ne da nas prave blesavima. Toliko puta sam zvala i prometnika i Upravu, ali nitko ni da digne telefon", kazala nam je jedna žena koja živi na Brodarici i osuđena je na sutobusni prijevoz.

 

Tek oko 14 sati i 35 minuta uspio je od prometnika doznati da je vozač koji mu je trebao dovesti autobus na stanicu Tržnica na bolovanju i da je autobus u Autotransportovoj garaži koja se napali kod Trgovačkog centra plodine. Putnici ne mogu vjerovati da se to događa. Vozač „ludi“ i zbog toga što mu nitko ništa nije javio i zbog toga što ne zna kako će do autobusa, a putnici čekaju. Trebao bi ga netko prebaciti do garaže, ali nitko od odgovornih ne trza. Oko 14 sati i 45 minuta slučajno se na toj stanici zaustravio autobus koji vozi za Srimu i Vodice.

 

Vozač ga moli da njega i putnike koji čekaju prebaci do garaže. Vozač tog autobusa se smiluje it o napravi iako je svjestan da je u prekršaju i da bi, da mu u autobus uđe kontrola platio kaznu. Pravilo koje bi trebalo važiti, a to je da su putnici na prvom mjestu, kaže, ne bi mu u tom slučaju pomoglo. No problem za putnike na Brodaricu ni tada nije bio riješen. Došli su do garaže gdje je čekao autobus koji vozi na Brodaricu, ali vozač tada ne zna što mu je činiti – mora li te putnike odvesti iz Garaže na Brodaricu pa se vratiti u Šibenik ili mora najprije na stanicu Tržnica u Šibeniku. Zove prometnika, ali on se ponovno ne javlja ....

 

Što je bilo dalje ne znamo jer su se putnici morali snaći samo i razišli su se. Žao mi je samo što nismo uspjeli doći do niti jednog taksiste da nas s Tržnice prebaci na odredišta na Brodarici jer su svi bili zauzeti. Zanima me bi li u tom slučaju Uprava Autotransporta podmirila zakinutim putnicima troškove za taksi. Sumnjam, jer kako se ponašaju njima su putnici, a izgleda i vlastiti zaposlenici na zadnjem mjestu, a organizacija posla ispod svake razine. 

Iz kategorije: Vijesti