Datum objave: 06. Kolovoz 2017

FOTOJadrijaši proslavili 95 godina tog gradskog kupališta plivačkim polumaratonom

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi plivački polumaraton održan je danas na Jadriji u povodu 95. obljetnice tog kultnog gradskog kupališta, a na njemu su sudjelovali brojni jadrijaši svih uzrasta – 120 odraslih i 30 – ero djece. Na plaži pred kafićem H20 bilo je i puno kibicera. Natjecali su se na 100, 500, 1500 metara, a uz njih je plivao i napuhani ružičasti flamingo, kao maskota tog plivačkog polumaratona.

Najstariji plivač, šibenski zet Franjo Wassung napunio je 81 i isplivao 1500 metara, a najmlađi, Bepo Šišak, rođen je 2011
„Zatečena sam tolikim odazivom, nisam ni sanjala da ćemo privući ovoliko ljudi, oduševljena je Darija Bučević, sa suprugom Zvonimirom zvanim Buč i grupom drugih jadrijaša, poput Šarića, Sanje i Igora, te Saše Runjića organizatorica tog plivačkog natjecanja na kojem je apsolutna pobjednica u utrci na 1500 metara je 15 godišnja Bruna Lokas.

Plasman je sljedeće:na 1500 metara: Bruna Lokas, Miro Bušac, Luka Županović; na 500 metara: Dean Pavković, Joso Šarić, Ivan Marić; djeca :Lovre Šižgorić, Vito Sudarević, Karlo Belakušić.


Organizatori posebno zahvaljuju na potpori TZ Grada Šibenika koja je osigurala majice s kojima su nagrađeni najbolji na tom, kako su ga nazvali, prototipskom jadrijskom maratonu".
 

Iz kategorije: Vijesti