Datum objave: 06. Srpanj 2017

FOTO: Na plaži na Brodarici i dalje bageri i kupači,neki uživaju u mutnom moru

Diana Ferić
Diana Ferić

Ne brinite što nema puno strojeva i radnika plaža Rezalište će zasjati do sezone, izjavio je prije nekoliko mjeseci šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta, sigurno  vjerujući da će tako biti. Ali,  prevario se pa građevinski radovi još uvijek  traju.

 

 

Danas je bager, dok su kupači bili nu moru ili na plaži izravnavao hrpe šljunka koje su dugo stajale na plaži. Po riječima Zorana Popovića koji obavlja nadzor na tom gradilištu te su „šljunčane dine“ mogli puno ranije izravnati i urediti plažu, ali nisu htjeli jer bi onda kupači ometali građevinske radove. On ističe i kako je izvođaču radova od početka bilo teško osigurati gradilište jer su građani po njemu slobodni šetali. Izgleda da su upravu oni koji tvrde da kupačima baš previše ne smeta suživot s građevinskim strojevima jer su se neki danas zadovoljno prčkali u zamućenom moru dok im je bager doslovce iznad glave izravnavao plažu. Razgovarali smo s nekoliko turista koji kažu da su unajmili obližnje apartmane upravo zbog blizine plaže i da  sada nemaju izbora  i da su očekivali uređenu plažu.

 

Završetak radova, koje izvodi šibenska građevinska tvrtka "Inovator" d.o.o. vlasnika Domagoja Nikolca, bio je planiran za 7. lipnja, pa je onda produžena na 1. srpnja, ali radovi i dalje traju. –

„Radovi su, prema ugovoru koji je Grad kao investitor potpisao s izvođačem, trebali biti gotovi 9. lipnja, a oni, evo, kasne mjesec dana. Plaža je praktički još uvijek gradilište, nije sve gotovo ni na pratećim objektima, plažni dio treba poravnati, urediti. Naravno da nismo zadovoljni takvim razvojem situacije, ali u ovom trenutku nemamo drugog izlaza nego vjerovati da će izvođač konačno posao privesti kraju – kaže Mileta te dodaje da će u gradskoj upravi razmotriti razloge kašnjenja i "podvući crtu" – zašto druga strana nije izvršila svoje ugovorne obveze. Bit će posla za pravnike, a ta bitka može trajati mjesecima. Važno je istaknuti da Grad obavlja svoje obveze po ugovoru prema izvođaču, dakle plaćanje, i ovo kašnjenje definitivno nema niti smije imati veze s gradskom upravom. Podsjetit ću da je u startu, dakle prije sedam mjeseci, došlo do izmjena u projektu i zbog toga se dopustilo pomicanje roka. Međutim, u samoj završnici dogovoren je rok kojeg se izvođač morao držati“, kazao je prije nekoliko dana  novinarima Danijel Mileta.

Direktor tvrtke "Inovator" Domagoj Nikolac kaže da nisu željeli brzati s radovima i da jevažnije posao odraditi kvalitetno, da plaža bude dobra i sigurna od samog kašnjenja.

Ukupna ugovorena cijena investicije s izvođačem radova je nešto veća od 11 milijuna kuna.

 

Područje plaže funkcionalno je podijeljeno na tri osnovna dijela: prostor kupališta, parkiralište, te koridor između njih u koji su smješteni prateći sadržaji. Parkiralište bi trebalo 200 parkirališnih mjesta za automobile od čega je pet posto za vozila osoba s invaliditetom, a predviđeno je i 39 parkirališnih mjesta za motocikle. U središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, dijelom i zbog konfiguracije obale i morskog dna uređuje se natkriveno dječje igralište. Treći dio plaže, onaj adrenalinski bit će uređen do sljedeće sezone.

U galeriji fotografija  pogledajte fotografije plaže dana i projekcije kakva je trebala biti!

Iz kategorije: Vijesti