Datum objave: 27. Lipanj 2017

Dario Šarić nije NBA rookie 2017. godine, ali je u All-Rooke first teamu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Dario Šarić, najbolji hrvatski košarkaš nije uspio osvojiti titulu najboljeg novog igrača američke profesionalne NBA lige i postati Rookie of the year 2017. godine, ali je zato jednogasno, dobivši svih 100 glasova američkih sportskih i televizijskih kuća, izabran u NBA All-Rooke first teamu.

Titulu Rookie of the year 2017. godine osvojio je Malcom Brogdon igrač "Milwaukee Bucksa" koji je imao bolju statistiku od izravnih konkureneta, finalista izbora za najboljeg novog NBA košarka,a Darija Šarića i Joea Embilda iz "Philadelphia 76ersa"

Dario Šarić je čestitao Brogdonu na pobjedi, a za portal www.philly.com izjavio je da je nadmetanje za titulu najboljeg novaka NBA lige za njega bilo lijepo iskustvo:
-Prije sezone nisam očekivao da ću biti ovdje", ali kako je sezona završila, pomislio sam da bih mogao osvojiti ovu nagradu. Ponekad gubite i ponekad pobijedite, ali bilo mi je zadovoljstvo biti ovdje, kazao je Šarić.
Titulu najboljeg novog igrača američke profesionalne NBA lige do sada nije osvojio ni jedan hrvatski košarkaš koji je dosegao takvu razinu u košarkaškoj igri da bi mogao zaigrati među najboljima od najboljih. Dario Šarić je, ušavši u finale, bio najbliži da to ostvari. No, iako u tome nije uspio ipak je postigao izuzetan uspjeh jer su samo on i njegov klupski suigrač Joe Embild jednogasno sa svih 100 glasova izabrani u All-Rooke NBA first team 2017. godine.

Fotografije:

Dario Šarić Facebook

www.nbaaward.com
 

Iz kategorije: Vijesti