Datum objave: 24. Lipanj 2017

Komšić koji je uhićen zbog prijetnji biskupu Košiću za svoju je obitelj Che Guevara

Diana Ferić
Diana Ferić

Ilija Komšić, kojeg je jučer policija uhitila zbog komentara na Facebook i prijetnji biskupu sisačkom Košiću pušten jenakon kriminalističke obrade, a danas je  objasnio  u kratkoj izjavi za HRT zašto je na Facebooku pisao protiv biskupa Košića, piše index.hr

 

"Bilo je to nesmotreno, glupo s moje strane, sram me što sam to napisao, ali sam htio da se on malo osvijesti oko tih svojih komentara i toga što komentira na misama", rekao je Komšić.

Podsjetimo, Tišnjanin je jučer uhićen u svom domu i prebačen na kriminalističko istraživanje u Sisak, jer je na Facebooku prijetio Košiću koji ga je prijavio policiji. Naime, policija je, objavili su, postupala po prijavi sisačkog biskupa koji je, kako tvrdi, 15. lipnja od Komšića dobio prijeteću poruku sadržaja "zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro", uz psovanje biskupove "Crkve i familije".

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku nije protiv Ilije Komšića (69) tražilo određivanje istražnoga zatvora zbog prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću, pa je Tišnjanin nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Sin Ilije Komšića rekao je kako je ponosan na oca, prenosi Šibenik.in.

 

"Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna. Moj otac za mene je heroj, on je hrvatski Che Guevara", komentirao je Denis Komšić.

"Iskreno, ja bih htio da ga optuže. Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna! Postupak protiv mog oca je postupak protiv svih građana i protiv slobode govora. Vrijeme je da se Crkva makne iz javnosti jer joj tamo nije mjesto. Neka lijepo propovijeda riječ Božju! Cijela naša obitelj je uz oca, on je za nas heroj, hrvatski Che Guevara", kazao je Denis Komšić.
 

Iz kategorije: Vijesti