Datum objave: 20. Lipanj 2017

Raspisan natječaj za izvođača radova na Poljani, uređenje počinje u prosincu ove godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Objavljeno je poziv za javno nadmetanje za izvođača radova na uređenju šibenskog središnjeg trga Poljane i izgradnju podzemne garaže s tri etaže, ako su na današnjoj konferenciji za novinare najavili Goran Bulat direktor Gradskog parkinga koji je investitor i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

 

„Drago mi je da što nastavljamo ovaj projekt koji je već odavno započet. Natječaj će trajati do 25. kolovoza kada će biti otvorene sve ponude. Riječ je o investiciji od 50 milijuna kuna radovi bi trebali početi u prosincu ove godine. U podzemnoj garaži bit će 256 parkirnih mjesta što je tri puta više nego sada,a Šibenik će konačno dobiti uređeni središnji trg koji ćemo vratiti naših građanima“, kazao je Goran Bulat.

 

Gradonačelnik Burić je uređenu Poljanu s okolnim đardinima i trgom na Vanjskom koji će također dobiti novi izgled nazvao novim ulazom u Šibenik.

 

"Nakon duge procedure izrade projektne dokumentacije došli smo do i onog trenutka kada sve to postaje vjerodostojno, javni natječaj za izvođača radova. To me posebno raduje. To je vrlo zahtjevan , veliki projekt, projekt koji je bio san mnogih generacija ljudi koji su vodili ovaj grad, ali im je nedostajalo hrabrosti i odvažnosti da s e taj projekt pokrene. Mi taj projekt vodimo kao projekt koji je novi ulaz u grad. On će Šibeniku vratiti njegov centralni trg, a to je u Šibeniku uvijek bila Poljana. To će biti kockica u mozaiku izgleda tog središnjeg djela grada , njegovog centra jer s tim ide i Vanjski za koji ćemo uskoro objaviti poziv za arhitektonsko – urbanističko rješenje jer i tu želimo urbani trg koji će se nadopunjavati s poljanom, a nakon takozvanog faceliftinga dvaju parkova mi ćemo konačno središnjem dijelu grada vratiti dostojan izgled po kojem će svatko tko se tu zatekne znati da je došao u središte, u centralni dio Šibenika“, zaključio je gradonačelnik Burić.

Iz kategorije: Vijesti