Datum objave: 11. Lipanj 2017

Hotel Maestral na Prviću već je 13 godina raj za plivače rekreativce iz cijelog svijeta

Diana Ferić
Diana Ferić

Hotel Maestral u Prvić Luci već 13 godina ugošćuje plivače rekreativce iz cijelog svijeta koji tu borave u organizaciji britanske agencije SwimTreki oni su mu uglavnom jedini gosti od svibnja do listopada. Ove godine su zakupili 17 tjedana.

Svakog tjedna izmjenjuje se 20 zaljubljenika u plivanje koji svakodnevno, uz potrebno osiguranje prevaljuju duge rute između ili oko otoka šibenskog arhipelaga.
„To su ljudi različite životne dobi, iz različitih zemalja, a spaja ih ljubav prema plivanju. Neki su u mladosti bili plivači pa su se sada vratili plivanju, a neki su čisto rekreativci. Mnogi od njih tijekom zime treniraju u svojim bazenima i onda dođu uživati u plivanju kod nas. Nama je ta suradnja s njima odlična jer imamo pun hotel više od četiri mjeseca , a nemamo brige oko marketinga jer hotel puni ta britanska agencija“; objašnjava Filip Horvat, vlasnik tog malog, ali uspješnog i svjetski poznatog hotela.

 

Skupina koja je stigla jučer zagrijavala se plivajući do otoka u blizini Prvića, a danas su krenuli na duže ture. Imaju i organizirane ture plivanja do Šibenika, kroz kanal svetog Ante nakon čega nađu vremena i za posjet Šibeniku ili NP Krka. Većina ih dolazi isključivo kako bi proveli tih šest dana plivajući. Tako je jedan bračni par iz Californije doputovao na Prvić samo radi tog aranžmana i nakon toga su se vratili u SAD.

 


Zanimljivo je kako su ti specifični turisti otkrili Prvić i hotel Maestral: „Jednog jutra u lučicu pred hotelom, dok smo ga još uređivali, doplivala je skupina plivača. Rekli su da plivaju iz koju miliju udaljenog Zlarina. Popili su piće, objasnili mu da su iz udruge koja se bavi open water swimingom, da putuju diljem svijeta i plivaju. Dali su mi podsjetnicu da im se javim kada hotel bude uređen. ja sam to napravio i eto suradnja traje već dugo“, prisjeća se Filip Horvat.


Ta je agencija počela s tim aranžmanima u Grčkoj, pa u Hrvatskoj, a sada zaljubljenike u plivanje vode po 25 destinacija diljem svijeta.

Iz kategorije: Vijesti