Sidebar Menu

Datum objave: 08. Lipanj 2017

Uspješno predstavljanje turističke ponude Šibensko - kninske županije u Seulu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninska županija je sve zanimljivija Korejcima kako je potvrdila prezentacija u prezentacija županijske turističke ponude u Seulu na kojoj se okupilo 74 predstavnika korejskih putničkih agencija i desetak novinara. Osim Turističke zajednice Šibensko-kninske županije sudjelovali su predstavnici TZ Ličko-senjske županije, TZ Grada Zagreba i TZ Grada Dubrovnika, a organizator je Hrvatska turistička zajednica.

 

Nakon tog iznimno uspješnog nastupa predstavljane bogate turističke ponude Šibensko-kninske županije nastavlja se na HanaTour međunarodnom sajmu turizma koji se od 8. do 11. lipnja održava u metropoli Južne Koreje.

 

„Intenzivnije zanimanje Korejaca za Hrvatsku kao i rast obujma fizičkog prometa s tog područja krenuo je snimanjem nekoliko reality showova kroz koje su Korejci upoznali ljepote Hrvatske. Nakon predanog rada na ovom tržištu i tri godine nastupa na sajmu u Seulu znatno je porastao broj gostiju iz dalekih zemalja i u našoj županiji. S obzirom na ekonomski rast i sve veću globalnu snagu dalekoistočnih zemalja treba prepoznati važnost ovog turističkog bazena - Kine, Japana, Koreje. To su nacije koje vole putovati, a godišnje u prosjeku troše po nekoliko stotina milijun dolara. U našoj županiji iznimno zanimanje pokazuju za zaštićenu prirodnu baštinu i UNESCO lokalitete, konkretno za Nacionalni park Krka te staru gradsku jezgru s katedralom Sv. Jakova. Vrlo je važno to što njihov temeljni motiv dolaska nisu sunce i more pa dolaze uglavnom izvan glavne turističke sezone“, ističe Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije.

 

Od siječnja do kraja svibnja u Šibensko-kninskoj županiji boravilo je 6.447 Korejaca koji su ostvarili 7.348 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine to je porast od 37 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima, a prema ovogodišnjim najavama iz Seula broj gostiju s Dalekog istoka trebao bi i dalje rasti.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam