Datum objave: 05. Lipanj 2017

Šibenska modna kreatorica Karmen Herceg pozvana da sudjeluje na World Art Gamesu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska modna kreatorica Karmen Herceg koja, unatoč fizičkim hendikepima, uspješno gradi karijeru pozvana je na ovogodišnju manifestaciju World Art Games koja će biti održana u Slavonskom Brodu. u kolovozu ove godine. To je događanje pokrenuto prije nekoliko godina upravo kako bi se potaknuo susret umjetnika iz cijelog svijeta i pokazalo da umjetnost ruši sve granice.

 

„Jutros me nazvala gospođa iz organizacijom odbora. Kazala mi je da me je jednom gledala na televiziji i da ju je oduševila i moja energija i to što radim, posebno to što nikog ne kopiram već imam vlastiti stil te što koketiram s kostimografijom. Upitala me bil bi htjela doći na World Art Games i isprva me jako zbunila. To je ipak svjetski susret umjetnika i žele baš mene što nije mala stvar. Oni će mi osigurati smještaj i manekenke koje će nositi moje modele, a ja sad moram smisliti čime ću s ei na koji način predstaviti. Sve je sada na meni“, kazala nam je danas uzbuđena Karmen.

 

Karmen Herceg, modna dizajnerica unatoč teškim tjelesnih hendikepima, pogotovu nerazvijenim šakama uporno i zračeći zaraznim optimizmom ostvaruje sve svoje snove radeći kao modna dizajnerica. Ne samo da kreira modele već ih i sama šije. Osim modnim dizajnom bavi se i izradom kostima

 

Karmen je rođena s parezom lica, strabizmom odnosno ukočenošću očnih mišića, nerazvijenim šakama i desnim stopalom, nejednakim kukovima, ali to je nije spriječilo da u redovnom roku diplomira na Tekstilno – tehnološkom fakultetu u Zagrebu, izgradi zavidnu karijeru modne kreatorice i upusti se u vrlo zahtjevno osmišljavanje i izradu povijesnih kostima.

Iz kategorije: Vijesti