Datum objave: 01. Lipanj 2017

Otvoren 4. festival Okusi Mediteran koji okuplja poznate chefove

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival Okusi Mediteran! – Taste the Mediterranean, koji će četvrtu godinu za redom održava u Šibeniku službeno je otvren danas, a trajt će do 4. lipnja.

Posjetitelji će u naredna četiri dana imati priliku sudjelovati na radionicama i edukacijama poznatih svjetskih chefova koji promoviraju mediteransku kuhinju.

 

Na otvaranju su bili i predstavnici Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije te Turističkih zajednica Grada i Županije.

 

Projekt direktorica festivala Ingrid Badurina Danielsson istaknula je kako je u sklopu manifestacije Okusi Mediteran  do sada sudjelovalo pedesetak chefova iz Hrvatske i svijeta. Dodala je kako je jedan od ciljeva festivala edukacija mladih u gastronomiji uz čuvanje gastro baštine regije.

 

„Zadovoljstvo nam je što se ova međunarodna manifestacija održava u Šibeniku četvrtu godinu zaredom. Festival Okusi Mediteran! razvija gastronomski turizam, kao jedan od selektivnih oblika turizma, a koji je od iznimne važnosti za daljnji razvoj cjelokupne šibenske ponude gostima našega grada“, kazala je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić prilikom otvorenja festivala.

 

Sadržaje festivala pohvalio je i župan Goran Pauk kazavši da upravo Šibensko- kninska županija nudi obilje proizvoda mediteranske kuhinje.

 

Uz brojne konobe i restorane u Šibeniku festival će se do 04.lipnja održati na lokacijama diljem županije- Nacionalnog parka Krka, manastira Krka, u Primoštenu, Betini i Kornatima.

Okusi Mediteran! organizira se četvrtu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i uz potporu Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, NP Krka te Turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, prenosimo sa službene stranice Grada Šibenika.

 

 

Iz kategorije: Vijesti