Datum objave: 29. Svibanj 2017

FOTO: Kako se ide na ručak na otok Kakan? Helikopterom!

Diana Ferić
Diana Ferić

San o Sedmom kontinentu na Kaknu nije se ostvario, ali zato se tamo ostvaruju turistički snovi tako privlačni da se zbog njih na taj otok zbog ljepote, gušta i dobre spize  ide i helikopterom.

Što je tako privlačno na nekada pustom i nenaseljenom otoku Kaknu da se do tamu isplati poći čak i helikopterom? Prije svega Kakan je postao jednim od najljepših i najprivlačnijih turističkih i nautičkih odredišta na šibenskoj rivijeri i sjevernoj Dalmaciji zahvaljujući obitelji Košuljandić koja je uredila uvalu Tratica i vodi restoran „Paradiso“.

Ambijent kojeg su stvorili doslovno je rajski, a hrana koju pripremaju vrhunska pa kada se sve zbroji ne čudi što je to jedno od najpoželjnijih mjesta za ugodan, relaksirajući i opušten odmor. Strani turisti za Kakan, uvalu Traticu i restoran „Paradiso“ znaju odavno, a neki su se već i udomaćili jer tu dolaze godinama i obično se zadržavaju duže nego što su planirali.

Čisto more, mir, tišina, očuvani okoliš, odlična hrana, atraktivan otok na pragu Kornata više su nego jaki turistički aduti, a oni koji na kakan dolaze helikopterom što uopće nije rijetkost, bivaju dodatno nagrađeni spektakularnim pogledom na šibenski arhipelag i kornate.
 

Iz kategorije: Vijesti