Datum objave: 26. Svibanj 2017

Radovi još traju, a plaža na Brodarici bit će otvorena u drugoj polovici lipnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Intenzivni su i dalje građevinski radovi i zahvati na budućoj plaži na Brodarici, ali se već naziru sadržaji buduće plaže, šetnice i parkirališta oko 200  parkirnih mejsta. Po riječima Danijela Milete, zamjenika šibenskog gradonačelnika plaža će biti otvorena u drugoj polovici lipnja.

U ovoj fazi bit će uređen samo kopneni dio punte na Rezalištu, a ne i sadržaji u morskom dijelu s pontonima jer se pokazalo da je morsko dno pretvrdo da bi ga se moglo produbiti tehnologijom koja se primjenjuje prema postojećem projektu.

„To smo naknadno utvrdili i sada bi trebalo mijenjati neke stvari i primijeniti drugu vrstu tehnologije što bi koštalo dodatnih milijun i pol kuna. Od toga smo sada odustali i to ćemo napraviti u drugoj fazi“, objašnjava Danijel Mileta.

 

Riječ je o investiciji od oko oko 11 milijuna kuna.Radove izvodi šibenska tvrtka Inovator.

Prema projektu, plaža je tematski podijeljena na više dijelova. Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom. U središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, dijelom i zbog konfiguracije obale i morskog dna, pod velikom nadstrešnicom uređeno je dječje igralište. Zapadni dio kupališta završava rtom na kojoj su smješteni sadržaji namijenjeni mladima i onima željnim rekreacije i adrenalinske zabave (jet-ski, kayak i sl.). Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba sa invaliditetom, te prostorom sa prilagođenim sunčalištima za te osobe. Na kupalištu će se postaviti četiri grupe tuševa i prostora za presvlačenje. Planirana je i postava promatračnice za spasilačku službu. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica uz koju su projektirani prateći sadržaji, te urbana oprema (klupe i sl).

 

Na istočnoj strani plaže planirana je zgrada polivalentne turističko-ugostiteljske namjene u koju će se smjestiti sve što je kupačima potrebno. Tu će se moći iznajmiti ležaljke, kupiti razni plažni rekviziti (maske, peraje, ručnici i sl), u trafici kupiti novine, razglednice, u trgovini slastice, te u cafe baru, ili na štekatu popiti piće.

 

Uz centralni dio plaže smještena je zgrada sa sadržajem sanitarnog čvora, tuševima i svlačionicama projektiranim primjereno i osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Njena centralna lokacija omogućiti će svim korisnicima efikasno korištenje, a posebno osobama slabije pokretljivosti, koje se mogu istuširati i presvući u adekvatnom prostoru.
Prema zapadnom dijelu plaže, prije punte, uz parkiralište, smješteni su sportski sadržaji: košarkaško i odbojkaško igralište, te sportsko vježbalište sa spravama za vježbanje. Između vježbališta i sportskih terena smještena su dva tuša i prostor za presvlačenje. U tom djelu kupališta, koji sportskim sadržajima potencira nešto dinamičniji pristup kupanju, postaviti će se fiksni i plutajući mulići. Na samoj punti, orijentirana na zapad, prema Solarisu, planirano je uređenje atraktivnih, terasastih sunčališta.
.
 

Iz kategorije: Vijesti