Datum objave: 23. Svibanj 2017

Konoba „Pelegrini“ chefa Rudolfa Štefana po treći put kandidat za najbolji hrvatski restoran

Diana Ferić
Diana Ferić

Hoće li Rudi Štefan i njegov „Pelegrini“ danas i po treću puta trijumfirati na izboru za najbolji hrvatski restoran znati ćemo večeras kada organizatori izbora „Jutarnji list“ i „Vinart“ u elitnom zagrebačkom hotelu „Esplanada“ obznane rezultate glasovanja.

 

Konoba&toverna „Pelegrini“ Rudija Štefana već dvije godine nosi titulu najboljeg hrvatskog restorana, a on je prošle godine ovjenčan i titulom najboljeg hrvatskog chefa.

 

Prije dvije godine kada je konoba „Pelegrini“ prvi puta proglašena najboljim restoranom u Hrvatskoj i Dalmaciji u obrazloženju te prestižne titule bilo je naglašeno da je titulu dobila zahvaljujući glasovima vrsnih poznavatelja hrvatske gastronomske scene te vodećih hrvatskih ugostitelja, kuhara, poslovnih ljudi i vinara. Posebnu vrijednost tom priznanju dali su nacionalni mediji naglašavajući u svojim izvješćima sa svečane inauguracije pobjednika održane u zagrebačkom hotelu „Hilton“, da pobjeda Rudija Štefana i njegovog „Pelegrinija“ nije iznenađenje, jer je riječ o renomiranom restoranu koji je već godinama u vrhu hrvatske gastronomske ponude.

 

Prošle godine Rudi Štefan i njegov „Pelegrini“ postigli su još veći uspjeh. Prvi put u pet godina manifestacije „Dobri restoran“, najboljima su proglašeni restoran i njegov vlasnik. „Pelegrini“ je osvojio naslov najboljeg restorana, a Rudi Štefan chefa godine. Treba naglasiti da su za chefa godine Štefana izabrali njegovi kolege, njih ukupno stotinu!
U obrazloženju je bilo naglašeno da se ne čudi da su „Pelegrini“ i Rudolf Štefan osvojili sve što se osvojiti može jer je „Pelegrini u kratkom vremenu postao ime koje ima posebno značenje na hrvatskoj gastro sceni, a Štefan se od početka drži svog koncepta koji uključuje pripremu jela s namirnicama karakterističnima za Dalmaciju. On ne bježi od tradicije, ali je interpretira na sasvim drugačiji, svoj način. Osim toga „Pelegrini“ je i jedan od članova cijenjene europske udruge JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), a doći na tu listu mogu samo oni vrhunski.

Hoće li „Pelegrini“ i ove godine biti ovjenčan titulom najboljeg, manje je bitno od činjenice da je taj šibenski restoran i po treći puta jedan od glavnih favorita za osvajanje te prestižne titule. To je dokaz kako kontinuiteta tako i kuharske, ugostiteljske i poduzetničke zrelosti Rudolfa Štefana. Bez obzira na rezultate glasovanja Rudi Štefan i „Pelegrini“ biti će zvijezde na današnjem proglašenju najboljih hrvatskih restorana i chefova u „Esplanadi“.

 

Ove godine je konkurencija jača nego ikada, a tko će biti pobjednici ugostitelji, kuhari, turistički djelatnici, gastro-blogeri, vinari, maslinari proizvođači hrane, kritičari i novinari poznavatelji gastro-scene glasuju tajno.
U najužu konkurenciju najboljih od najboljih ušli su restorani iz grada Zagreba, Dalmacije, Istre, Kvarnera, središnje Hrvatske, Slavonije i Podunavlja. Biraju su se najbolji iz tih regija, kao i najbolji na nacionalnoj razini.

 

Prošle je godine najviše titula, čak tri lente, osvojio „Pelegrini“ što znači da je bio najbolji po svim kriterijima, a ponio je titulu i najboljeg restorana Dalmacije.
Iza „Pelegrinija“ ostali su lani zagrebački „Dubravkin put“, i bistro „Apetit“ te restorani „Bevanda“ iz Opatije i „Plavi podrum“ iz Voloskog.

Fotografije:

Konoba&toverna "Pelegrini"

Arhiv časopisa "Volim Šibenik"

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3