Datum objave: 17. Svibanj 2017

Još jedan "zeleni" iskorak:Šibenik dobio reciklažno dvorište

Diana Ferić
Diana Ferić

Reciklažno dvorište na prostoru Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije Bikarac obišao je danas gradonačelnik Željko Burić u pratnji direktora tvrtke Roberta Podruga.

„Šibenik je među prvim gradovima u Hrvatskoj započeo sustavno rješavati pitanje zbrinjavanja otpada. Veliki dio posla već je odrađen, a projekt uspostave Centra za gospodarenje otpadom Bikarac ide svojim tijekom te će po svom završetku dodatno unaprijediti kvalitetu života u Šibeniku, ali i osigurati nova radna mjesta. Grad Šibenik trenutno pronalazi lokaciju za postavljanje još jednog reciklažnog dvorišta te rješava dokumentaciju za mobilno reciklažno dvorište što će građanima olakšati odvoz razvrstanog otpada.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Reciklažno dvorište na prostoru Bikarca uskoro će biti dostupno građanima koji će na jednom mjestu moći besplatno odložiti otpad kao što su staklo, tekstil, stara ulja, glomazni otpad i slično.

Za opremanje reciklažnog dvorišta u 2017. godini Grad Šibenik izdvojio je oko 150 tisuća kuna. Reciklažno dvorište je građevina namijenjena razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Ima značajnu ulogu u ukupnom sustavu gospodarenja otpadom, jer služi kao poveznica kojom jedinice lokalne samouprave osiguravaju vezu između građana, ovlaštenih skupljača i ovlaštenih obrađivača.

Direktor Bikarca Robert Podrug istaknuo je kako je trenutno u tijeku druga faza uspostavljanja CGO Bikarac u sklopu koje je prošle godine odrađen najveći dio posla; započela je gradnja dviju pretovarnih stanica, nabavljena je specijalna oprema za prijevoz otpada s pretovarnih stanica prema Centru te predstoji početak radova na izgradnji postrojenja za mehaničko-biološku obradu miješanog komunalnog otpada.

 

Iz kategorije: Vijesti