Datum objave: 08. Svibanj 2017

Počela gradnja 148 POS-ovih stanova na Šubićevcu, prvih nakon 12 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić i gradonačelnik Željko Burić, u nazočnosti predstavnika zajednice ponuditelja: Dragutina Kamenskog, prokurista tvrtke Kamgrad i Vlade Čovića, vlasnika Zagreb-Montaža Grupe, položili su danas kamen temeljac za izgradnju dvije višestambene građevine iz Programa POS-a na lokaciji Šubićevac u Šibeniku.
„Nakon 12 godina čekanja u Šibeniku započinje gradnja stanova POS-a. Ono što smo obećali to i ostvarujemo. Gradnja 148 stanova iz programa POS-a osigurat će adekvatne uvjete za život, rad i ostanak mladih sugrađana i njihovih obitelji u našem gradu“, kazao je tom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Na Šubićevcu je predviđena izgradnja dviju višestambenih građevina s ukupno 148 stanova i garažama, odnosno garažno-parkirnim mjestima koja su pridružena stanovima na oko 10 000 četvornih metara..
„Čestitke gradskim službama na sjajno odrađenom poslu, a posebno čestitam šibenskim obiteljima koje će na ovoj lokaciji riješiti stambeno pitanje. Grad Šibenik proveo je tri javna poziva za iskazivanje interesa za kupnju stanova POS-a, na koje se javilo 400 kandidata stoga možemo očekivati da ćemo vrlo brzo započeti i novu gradnju stanova iz programa POS-a u Šibeniku.“, kazao je ministar Lovro Kuščević.

Direktor APN-a Goran Bradić zahvalio se Gradu Šibeniku i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na kooperativnosti.

Investicija je vrijedna 75.370.000,00 kuna (s pdv-om), dobijeno je 26.000.000 milijuna kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske. Rok za završetak radova na objektima je lipanj 2018. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti