Sidebar Menu

Datum objave: 05. Svi 2017

Šibenski Urbani inkubator i centar dojmili ministra rada Tomislava Čorića

Diana Ferić
Diana Ferić

Urbani inkubator i Urbani centar u Šibeniku obišao je jutros ministra rada i mirovinskog sustava RH Tomislava Ćorić u pratnji čelnih ljudi Grada Šibenika i bio je vrlo zadovoljan onim što je vidio i čuo, kako su priopćili iz Ureda gradonačelnika Šibenika.

„Ovo je dobar primjer kako lokalna uprava može pomoći poduzetnicima u njihovom razvoju te pružiti im na jednom mjestu sve potrebne informacije o natječajima, poticajima ili aktualnim projektima. Posebno sam oduševljen činjenicom što se radi o samoodrživim projektima koji se baziraju na razvoju visokih tehnologija i to je ono što Hrvatskoj treba. Kada pričamo o razvoju hrvatskog gospodarstva, o potrebama koje imamo, a to je prije svega stvaranje visoko kvalitetnih radnih mjesta, onda upravo pričamo o ovome što grad Šibenik nudi“, istaknuo je ministar Ćorić.


Gradonačelnik Burić je istaknuo kako su takvi sadržaji važni i za oživljavanje povijesne jezgre:„Urbani inkubator i Urbani centar, osim što pružaju održive sadržaje, doprinose i oživljavanju stare gradske jezgre kroz otvaranje mogućnosti mladim ljudima da se educiraju i nauče vladati digitalnim tehnologijama. Šibensko gospodarstvo temeljimo na razvoju malog i srednjeg poduzetništva, a možda upravo među ovim mladim ljudima stasaju budući poduzetnici koje će svoje poslovanje širiti i razvijati u svom gradu. Iz naših inkubatora već je izrasla tvrtka Sibenal koja je svoje poslovanje nastavila na Podima, a to je smjer u kojem ćemo nastaviti usmjeravati naše mlade poduzetnike,“ istaknuo je


Gradonačelnik Željko Burić podsjetio je kako je Grad Šibenik za potrebe opremanja dvaju prostora, uz pomoć ministarstva i EU fondova, uložio oko milijun kuna. Urbani centar otvoren je 2014. godine, dok je godinu dana kasnije moderno uređen i otvoren za korištenje Urbani inkubator.

Ministar se ovom prilikom susreo s troje mladih Europljana koji, u sklopu međunarodnog programa razmjene mladih, u Šibeniku borave na profesionalnom i jezičnom usavršavanju. Ministar se također interesirao o 3D skeneru i printeru kojima se služe korisnici Urbanog inkubatora.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam