Datum objave: 28. Travanj 2017

DOBRA VIJEST:Na Podima otvoren pogon koji će zaposliti 80 ljudi

Diana Ferić
Diana Ferić

Poslovni pogon tvrtke Industrius d.o.o. u poduzetničkoj zoni Podi Šibenik, koji donosi 80 novih radnih mjesta svečano je danas otvoren. Iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika priopćili su u kako je otvaranje bilo iznimno dirljivo, a uz članove obitelji direktorice Industriusa Milenke Barać bili su nazočni i predstavnici Grada Šibenika te brojni gospodarstvenici i poduzetnici.

„Uz obrazovanje i turizam važan temelj razvoja i napretka našega grada je i gospodarstvo, pri čemu svakako ističem Poduzetničku zonu Podi. Ovdje će se uskoro biti 400 novih radnih mjesta, a njih 80 nalazit će se u pogonu tvrtke Industrius. Proizvodnja ostaje kao osnova za naš daljnji gospodarski rast i grad će nastaviti davati sve od sebe da nastavimo provlačiti nove ulagače, čemu svjedoči i sam koncept te infrastruktura u zoni Podi. Svjedočimo dolasku novih ulagača, kao i proširivanju postojećih proizvodnih pogona, stoga ćemo i dalje biti dobar partner u novim gospodarskim i poduzetničkim inicijativama“ , istaknuo je gradonačelnik Burić, a uz čestitku vodstvu tvrtke poželio im je i puno uspjeha u budućem poslovanju.

Milenka Barač je istaknula kako tvrtka postoji već sedam godina, a da su im uvjeti koje su dobili na Podima bili najpovoljniji.

„Tvrtka je počela s radom 2010.g.; poslovali smo u brojnim zemljama Europe te diljem svijeta, a u Hrvatskoj smo se odlučili za ulaganje u zoni Podi, koja je imala najpovoljnije uvjete za naše daljnje poslovanje. U ovom pogonu razvit će se proizvodnja posuda pod tlakom, cijevnih sistema, strojnom obradom metala i dijelova za energetsku opremu“, rekla je Milenka Barač.

Uz proizvodni dio,taj poslovni objekt ima i uredske sadržajaje, konferencijsku dvoranu ,ali i prostor za opuštanje djelatnika.

Zadovoljstvo današnjim svečanim otvaranjem pogona Industriusa iskazao je i direktor Zone Jakov Terzanović, te najavio i skoro otvaranje i pogona tvrtke IDS (Industroservis d.o.o.).

 

Iz kategorije: Vijesti