Datum objave: 26. Travanj 2017

Njemački studenti u Šibeniku prikupljaju saznanja za brendiranje Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Šestero studenata poslijediplomskog studija Međunarodnog turističkog menadžmenta pri Hochschule Bremen, City University of Applied Sciences, koji u okviru terenske nastave i kolegija „Destinacijski menadžment“borave u Šibeniku, kao gosti Veleučilišta primio je danas gradonačelnik Željko Burić, a u njihovoj pratnji bila je i dekanice Veleučilišta u Šibeniku Anite Grubišić.

Studenti iz Bremena u Šibeniku provode terenska istraživanja, ankete, analize strateških dokumenata i trenutnog stanja u turističkom sektoru radi izrade Studije o brendiranju Šibenika i mogućnostima njegovog pozicioniranja na globalnoj areni svjetski poznatih turističkih destinacija.


Na primanju kod gradonačelnika razgovaralo se o razvoju grada kao i o razvoju turizma i gospodarstva te spajanju turizma, gospodarstva i visokog obrazovanja. Gradonačelnik je studentima poželio dobrodošlicu te istaknuo dosadašnju uspješnu suradnju s Veleučilištem u Šibeniku.

„Grad Šibenik doživljava svoj turistički uzlet, a vjerujem kako ste i vi to prepoznali što će pokazati i vaše istraživanje. Osim turističkog razvoja, Grad Šibenik sustavno radi na poboljšanju visokog obrazovanja što dokazuju pokretanje sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora te odlična suradnja koju imamo s Veleučilištem u Šibeniku. Visoko obrazovanje, turizam i gospodarstvo za nas su tri temeljna stupa daljnjeg razvoja Šibenika. “, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Rezultati istraživanja i studija bit će predstavljeni 27. travnja 2017. u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti