Datum objave: 26. Travanj 2017

Proslavljeno "stavljanje pod ploču" nove zgrade JK Val:Prikupljeno oko 400 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova zgrada šibenskog Jedriličarskog kluba Val koja se gradi u Docu, na mjestu stare barake, dobila je i gornju ploču pa kako to u Dalmaciji biva, Valovci su danas tom prigodom organizirali zakusku za svoje članove i prijatelje i na zgradu izvjesili hrvatsku zastavu.
Pridružio im se i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i pročelnik Upravnog odjela za imovinske poslove Tihomir Paškov od kojih su, kakao je kazao predsjednik tok kluba Marin Paić, od početka imali punu podršku.

 

„Zahvalio bih i gradonačelniku i Tihomiru Paškovu što su nas od samog početka podržali i s nama rješavali sve što je bilo potrebno. Bilo je tu puno posla od pripreme gradnja pa nadalje. Trebalo je najprije ovu parcelu podijeliti u manje kako bi nam Grad mogao ustupiti onu na kojoj je niknula zgrada. Kad je počela gradnja shvatili smo da smo na nasipu i da to nije tako jednostavno. Grad nas je u svemu tome pratio. Do početka sezone ćemo, kako smo i planirali dovršiti sve grube građevinske radove. Poznato je da su iz stare barake poniknuli mnogi naši jedriličari pa tako i naš Roko Copić koji se upravo jučer vratio sa svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Mešu 250 jedriličara osvojio je odlično 25 mjesto,a jedno vrijeme je bio i kandidat za prijestolje. Jamčim vam da će iz nove zgrade izaći svjetski i europski prvaci i članovi hrvatske reprezentacije“, kazao je Paić.


Gradonačelnik Burić je priznao da na tom prostoru nije bio otkako su radovi počeli i da se danas ugodno iznenadio: „ Sada mogu reći da ove cure i dečki iz Val -a misle i rade ozbiljno. Svaka čast! Ovo je primjer kako zaljubljenici u svoj posao kada dobiju podršku mogu napraviti sjajan rezultat. Taj rezultat nije samo ova zgrada nego i nicanje novog kluba što je dugogodišnji san mnogih jedriličara i ostalih Šibenčana. Ovo radimo u kontekstu općenite pomoći naših klubovima da se djeca i mladi bave sportom u primjerenim uvjetima . To je nastavak priče s Baldekinom, Mimincem, Šubićevcom, Ljubicom“, istaknuo je gradonačelnik Burić


Arhitektonski biro 25,4 metra Marka Paića i Ivane Lozić besplatno je izradio projekt, Damir Alfier obavlja besplatno nadzor nad radovima, a sve geodetske poslove besplatno je obavila tvrtka Geonex. U akciji „Tikula za Val“ prikupljeno je 200 000 kuna u novcu, a bit će donirani radovi i materijal još toliko vrijedni. Grad Šibenik je iz proračuna izdvojio 300 000 kuna.

 

„Kada smo krenuli s akcijom „Tikula za Val“ mnogi su bili pesimistični, a ja sam vjerovao u to da ćemo uspjeti. I to se dogodilo. Odaziv naših članova i svih prijatelja ovog kluba je neočekivano velik“, kazao je Paić.

.

U JK VAL –u trenira pedesetak mladih do 18 godina, a od 30 do 50 djece sudjeluje u njihovoj ljetnoj školi jedrenja.
 

Iz kategorije: Vijesti