Datum objave: 08. Travanj 2017

Šibenčani osvojili broncu na gastro natjecanju učenika "Biser mora" na Braču

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici Turističko ugostiteljske škole Grgo Bačelić i Petar Vunić , koji polaze treći razred za kuhare i učenica Srednje strukovne škole Tea Celner , maturantica Agroturističkih tehničara) osvojili su brončanu medalju na Međunarodnom festivalu Biser mora koji se održava u Supetru na Brač u od 6- 9. 04.

Sudjeluje 12 škola. Zadana tema je nacionalna kuhinja. Sudionici su trebali pripremiti kompletan meni od tri slijeda - predjelo, glavno jelo i slatko jelo, a bila je poželjna i inovacija kod pripremanja, ali i prezentacije jela. Mladim Šibenčanima i njihovoj mentorici Biserki Šmit meni to nije bilo teško. Svoj su meni nazvali „Štorija“. Predjelo „Crno bijeli svijet“ sastojalo se od teleće jetrice, pirea od cvjetače, karameliziranog luka te umaka od čokolade i aceta balsamicoa .

Glavno jelo je nosilo naziv „Romansa“, a u njemu je bio janjeći kotlet, krema od graška s mentom , pjenica od krumpira i sotirana paprika. Slatko jelo „Težačka čežnja“ napravljeno je od biskvitnog tijesta i čokolade.

 

Grgo i Petar sa svojom mentoricom Biserkom Šmit, u svakom slučaju, osvoje medalju na bilo koje natjecanje dođu. 

Iz kategorije: Vijesti