Datum objave: 30. Ožujak 2017

Javna ustanova Tvrđava kulture kreće i u trgovačku i izdavačku djelatnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik proširit će svoju djelatnost na prodaju i kupnju robe, pružanje usluga u trgovini, izradu i prodaju suvenira i razglednica, izdavačku djelatnost i održavanje interaktivnih radionica u kojima će se promicati materijalna i nematerijalna baština. To je za sada prijedlog o kojem će sljedećeg tjedna odlučiti vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Sukladno tomu mora biti promijenjen Statut te javne ustanove koja je za sada obavlja samo djelatnost upravljanja objektima fortifikacijskog sustava sa svim pripadajućim sadržajima u vlasništvu ili koncesiji Grada Šibenika i provodi, afirmira i potiče kulturno-umjetničko stvaralaštvo, te koordinira kulturno-umjetničke i druge aktivnosti od interesa za grad Šibenik u svrhu kulturnog, turističkog i gospodarskog razvoja Grada Šibenika.Oni i sada prodaju autohtone proizvode i suvenire na tvrđavi Barone, u skladu sa Zakonom o trgovini, ali to ne vrijedi i za prostor u gradu koji su dobili od Grada Šibenika.


"Kao što ste upoznati grad Šibenik je u kolovozu prošle godine našoj ustanovi osigurao prostor u užoj gradskoj jezgri, informativno-prodajni punkt šibenskih tvrđava City Point u kojem također namjeravamo prodavati suvenire šibenskih tvrđava stoga je potrebno izvršiti nadopunu djelatnosti, odnosno dodatno definirati djelatnosti koje Ustanova obavlja uz navedenu primarnu djelatnost upravljanja objektima fortifikacijskog sustava. Upravno vijeće je na svojoj 10. sjednici održanoj 21. ožujka 2017. donijelo Odluku o prijedlogu proširenja djelatnosti te u skladu s člankom 19. Statuta Ustanove predlaže Osnivaču donošenje odluke kako je navedeno u prijedlogu", kazali su nam u toj javnoj ustanovi.  

FOTO: arhiva

Iz kategorije: Vijesti