Datum objave: 29. Ožujak 2017

Trojica mladića puštena na slobodu, Tinu Šunjergi mjesec dana zatvora

Šibenik News
Šibenik News

Dok je Tinu Šunjergi (19) sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i radi neometanog odvijanja postupka za osobito teško kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, sva trojica prijatelja ubojice iz Čiste Velike su na slobodi.

 

Najmlađi, 17-godišnji Vodičanin, pušten je ponedjeljak, nakon noći provedene u policijskoj postaji, dok su Ivan Škarić (20), mladić iz Čiste Velike koji je s Tinom bio u automobilu kad je ubio majku, te Lovre Tabula (18), na čiji je rođendan ubojica otišao nakon smaknuća roditelja, nakon ispitivanja u Županijskog državnom odvjetništvu u Šibeniku također pušteni.

 

Oni se terete za kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

 

- DORH nije smatrao da ima osnove da se zatraži određivanje istražnog zatvora i pušteni su odmah u utorak popodne nakon ispitivanja. Sad čekamo potez Državnog odvjetništva - rekao nam je odvjetnik Branimir Zmijanović koji brani 18-godišnjeg Lovru Tabulu.

 

Da je Škarić, koji je svjedočio klasičnoj egzekuciji Tinove majke Silvane, prijavio ili roditeljima ispričao što je vidio, najvjerojatnije bi spasio život nesretnog policajca Marina. Međutim, i on je šutio i samo svukao krvavu odjeću te krenuo na zabavu. Svoju šutnju u istrazi pravda strahom.

 

 

Izvor: 24 sata.hr

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3