Datum objave: 27. Ožujak 2017

Dva lica mladog ubojice: Selo nije vidjelo ništa loše, a Tina prozivali zbog vrijeđanja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Priča o stravičnom ubojstvu supružnika Šunjerga iz Čiste Velike ne jenjava, a svako toliko pred javnost izađe novi detalj o jedinom osumnjičenom za ubojstvo, o sinu Tinu Šunjergi.


Tako članovi Antife Šibenik podsjećaju na događaj od prije pet godina kada je Motoklub Posejdon izbacio Šunjergu, koji je vozio ne samo Mercedes već i motor jake kubikaže, zbog govora mržnje.


- Poštovani, zabranjeno je vrijeđanje ljudi na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Ti si primjer jako lošeg bajkera. Izbačen si iz prijatelj MK Posejdon kao primjer drugim ljudima - stoji u poruci MK Posejdon koju su članovi Antife postavili na pripadajuću stranicu društvene mreže Facebook uz svoj komentar.

 

- Govor mržnje na fejsu nije ništa bezazleno. On je samo putokaz što je takva individua u stanju napraviti - upozorili su šibenski antifašisti.


S druge strane, o Tinu se priča kao obožavanom sinu, šutljivom momku, a ta je slika u totalnoj suprotnosti s onom kakvom je sebe prikazivao upravo u virtualnom svijetu, na Facebooku koji ovih dana pretražuju vjerojatno svi s pristupom internetu. Da da ne govorimo koliko se priče njegovih sumještana po medijima ovih dana mimoilaze s onim što je Tin naposljetku učinio.


- Nakon uhićenja mladić je bio hladan i nije pokazivao znakove kajanja. Nije policajcima mogao objasniti zašto je ubio oca i majku, ali je otvoreno o svemu pričao. Roditelje je, prema svemu sudeći, ubio s predumišljajem. Bio je ljut na njih i morao je nešto poduzeti. Pa ih je oboje ubio i s društvom otišao na rođendansku zabavu - piše lokalni portal, ŠibenikIN.

 

I u ovom slučaju, pokazala su se dva lica jednog mladića, dijametralno suprotna, a da je na ono loše malo tko pravodobno reagirao.

Iz kategorije: Vijesti