Datum objave: 27. Ožujak 2017

NEMA UNDO:Osim Tina Šunjergu za teško ubojstvo roditelja, policija sumnjiči trojicu mladića za neprijavljivanje zločina

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Prema najnovijim informacijama Policijske uprave šibensko – kninske, 19-godišnji Tin Šunjerga kojeg čekaju optužbe za dva kaznena djela teškog ubojstva svojih roditelja, oca Marina i majke Silve, nije jedini kojim se policija bavi.

 

Naime, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom te 20-godišnjakom koje policija sumnjiči da su znali za ubojstva u Čistoj Velikoj koja, unatoč saznanju, nisu prijavila što se tumači kao kazneno djelo.

 

- U tijeku su i sve druge mjere i radnje u cilju prikupljanja svih raspoloživih činjenica i dokaza za ovo kriminalističko istraživanje, koje se provodi u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku - obavještava Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.


Podsjetimo, Tinovog oca, 45-godišnjeg Marina Šunjergu, pripadnika Specijalne policije u Splitu, nešto malo prije 12 sati u nedjelju, 26. ožujka, pronašla je policija mrtvog s nekoliko prostrjelnih rana u obiteljskom domu u Čistoj Velikoj.

 

Dok se tragalo za sinom i majkom Silvom, stanovnici Šibenika bili su zatečeni 'dugim cijevima' u Mandalini gdje je policija očekivala mladog Tina s obzirom na to da mu u tom dijelu grada živi djevojka.


U međuvremenu,zahvaljujući potrazi iz zraka uz pomoć helikoptera, kojim se nadgledalo šire vodičkog područje, viđen je automobil nedaleko obiteljske kuće preminulog policajca. U automobilu je u popodnevnim satima istog dana pronađena i majka, mrtva.


Tin Šunjerga to je vrijeme provodio u Tribunju, među ostalim, u društvu trojice mladića za koje se ispostavilo da su znali za stravične zločine koje je Tin ranije tog dana počinio za što će odgovarati pred zakonom jer iste nisu prijavili policiji.


Za razliku od njih, građani su se pokazali od velike pomoći budući da se do ubojice roditelja došlo upravo zahvaljujući dojavi građana koji su vidjeli crni Mercedes za kojim je tijekom potrage za Tinom raspisana potraga.


Policija je do Tina došla uz uporabu sile, točnije policijski službenici bili su primorani pucati kako bi zaustavili mladića i priveli ga pravdi zbog dva teška ubojstva.


I dok mediji prenose lijepe riječi rodbine i susjeda iz Čiste Velike o obitelji Šunjerga kao mirnoj obitelji, a o Tinu kao mladiću koji svojim roditeljima nije zadavao osobito velikih problema, Tinov pak profil na društvenoj mreži Facebook stvara posve drugu sliku o mladiću koji će ostatak života provesti u spoznaji da je upravo on presudio vlastitoj obitelji.


Volio je svog psa Zeusa, svoj crni Mercedes, ali i podizati srednji prst u zrak. Slika koju je o sebi stvorio koristeći se društvenom mrežom  Facebook svjedoči o Tinu kao zločestom dečku, a koliko je to uistinu bio do trenutka kad je ubio svoje roditelje....

 

'Zato dižem gard, čuvam bradu / nema veze što vide nas kao bandu / i nema veze što zavide kada vide da nam ide / stojim nasred vladavine nema undo', napisao je u jednom od svojih postova. Nakon stravičnog zločina koje je počinio 26. ožujka, zaista, više nema povratka.

 

 

Naslovna fotografija: Tin Šunjerga, Facebook

Iz kategorije: Vijesti