Sidebar Menu

Datum objave: 17. Ožujak 2017

Jedna od postaja na hodočašću branitelja iz Nove Gradiške prema Rimu, bit će i Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

Devetorica hrvatskih branitelja od kojih su nekih iz Nove Gradiške Arsen Granda, predsjednik Udruge dragovoljaca domovinskog rata NG, Željko Bakunić, tajnik Udruge, Željko Brčić-Duša, Ivan Jurasović, Željko Radošić, Branko Iskra, Alen Kocić-Koc koji je i pratnja i snimatelj, Alen Balgač-Alf iz Kutine i Nenad Marčina iz Zadra, koji će im biti i prevoditelj, u subotu, 18. ožujka, na putu svog hodočašća 'Braniteljsko hodočašće zahvalnosti' na putu prema Rimu, stižu u Šibenik.


Branitelji su se 1. ožujka iz Nove Gradiške pješice uputili na zahtjevno hodočašće prema Vatikanu gdje će ih na zajedničkoj audijenciji 5. travnja primiti papa Franjo.

 

Put je osmišljen kao znak zahvale za sve što su Sveta Stolica i pokojni papa Ivan Pavao II. učinili za Hrvatsku u najtežim trenucima.

 

Na putu dugom 900 kilometara prolaze kroz Šibenik, a sutra, 18. ožujka s početkom u 18 sati, u parku ispred crkve Gospe van Grada dočekat će ih gradonačelnik Željko Burić te fra Kristian Perković iz Župe Gospe van Grada.

 

 

Naslovna fotografija: novagradiska.hr
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam