Četvrtak, 09 Ožujak 2017 14:36

Istražni sudac odlučio: Četvero osumnjičenika rasplet slučaja Jadranske banke prati sa slobode

Napisao: 
Istražni sudac odlučio: Četvero osumnjičenika rasplet slučaja Jadranske banke prati sa slobode

Županijski istražni sudac pustio je četvero osumnjičenika za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u Jadranskoj banci d.d. Šibenik. Ivo Šinko, bivši predsjednik Uprave JABA-e, Marija Trlaja i Mirko Goreta, članovi Uprave kao i Nikola Žnidarić iz Čakovca pušteni su iz pritvora bez jamčevine, no moraju se držati podalje određenih svjedoka.

 

Podsjetimo,sumnjiči ih se da su protupravnim radnjama od 28. kolovoza 2009. do 27. lipnja 2013. oštetili Jadransku banku za oko 42,5 milijuna kuna.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, kao članovi Uprave banke sa sjedištem u Šibeniku, i to 70-godišnjak kao predsjednik Uprave, 57-godišnjakinja kao zamjenica predsjednika Uprave i 46-godišnjak kao član Uprave, na poticaj osumnjičenog 67-godišnjaka, kao odgovorne osobe trgovačkog društva odobrili isplatu dva nenamjenska kredita i jednog faktoringa prema trgovačkom društvu iz Čakovca u iznosu od 35.379.008,26 kuna plus oproštene kamate. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!