Sidebar Menu

Datum objave: 03. Ožujak 2017

Kapacitet koji nosi županija: Hrvatskoj priznanje za najperspektivniju destinaciju zdravstvenog turizma

Šibenik News
Šibenik News

U kategoriji najperspektivnijih destinacija zdravstvenog turizma nagradu su osvojile Hrvatska i Grčka, a priznanja su se dodjeljivala u sklopu sedme Health Tourism Industry konferencije, koja se drugi put održava u Hrvatskoj.

 

Stoga je u Rovinju 2. ožujka održana i svečana dodjela nagrada za najbolje europske destinacije zdravstvenog turizma - „Medical Tourism Index“.


U ime Hrvatske turističke zajednice nagradu je preuzela Slavija Jačan-Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoja ponude.

 

- Riječ je o velikom priznanju za Hrvatsku s obzirom na to da smo prepoznati kao brzorastuća destinacija zdravstvenog turizma, čime su se dosadašnje aktivnosti cjelokupnog turističkog sektora u ovom segmentu turizma pokazale kao vrlo učinkovitima - izjavila je Jačan-Obratov. Najboljom destinacijom je proglašena Ujedinjena Kraljevina, koju zatim slijede Njemačka, Francuska, Italija i Španjolska.


Partner konferencije je Hrvatska turistička zajednica koja je ovu priliku iskoristila i za organizaciju radionice „Buy Croatia“ za zdravstveni turizam. Na radionici je sudjelovao velik broj sudionika iz Hrvatske i svijeta, odnosno sudjelovalo je 30-tak inozemnih „buyera“ i 40-tak domaćih subjekata.

 

Sama HTI konferencija, koja je organizirana u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma, okupila je više od 300 ljudi.


Podsjećamo kako je HTI konferencija tijekom tri dana održavanja ponudila bogati program i popratne sadržaje, koji su privukli vodeće nacionalne i međunarodne stručnjake, vrhunske predavače i paneliste te ekskluzivne goste s područja zdravstvenog turizma. Konferenciju je otvorio i u njoj aktivno sudjelovao ministar turizma Gari Cappelli, dok je posebno predavanje održala stručnjakinja za luksuzna putovanja, poznata američka glumica Eve LaRue, koja je svjetsku slavu stekla glumeći detektivku Nataliju Boa Vistu u američkoj seriji CSI Miami, a kako je postala zaštitnim znakom brenda luksuznih hotela u kojem udjela ima i Šibenik zahvaljujući Heritage Hotel Life Palaceu smještenom na Trgu Andrije Medulića.


Među ključnim govornicima konferencije bili su i predsjednik američkog Udruženja zdravstvenog turizma Jonathan Edelheit, poznati hrvatski znanstvenik i pisac Dragan Primorac, predsjednik EHTTE Europskog udruženja povijesnih toplica Giuseppe Bellandi te predsjednik uprave Maistra Tomislav Popović.


Valja spomenuti kako se Šibensko - kninska županija sve češće spominje u kontekstu jačanja zdravstvenog turizma na našem području zbog potencijala i komparativnih prednosti kojima obilujemo.

 

Štoviše, u prosincu prošle godine osnovan je Klaster zdravstvenog turizma Dalmacije i to u prostorijama Poliklinike Dubravica u Vodicama pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Zavoda za zdravstvene usluge u turizmu. Na čelo klastera jednoglasno je izabran doktor Damir Milaković iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

 

 

Naslovna fotografija: Ilustracija, ljekovito blato

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.