Datum objave: 01. Ožujak 2017

Turističko - ugostiteljska škola nastavlja s promocijom projekta 'Plava riba'

Šibenik News
Šibenik News

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik ponovo predstavlja projekt Plava riba za koji je od Ministarstva turizma prošle godine dobilo 18 tisuća kuna.

 

Ovog puta projekt će predstaviti ugostiteljima odnosno vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su zainteresirani za uvrštavanje inovativnih jela od plave ribe u svoje jelovnike, menu-karte.

 

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik predstavlja projekt Plava riba u hotelu Olympia u Vodicama, u petak 3. ožujka, od 15-17 sati.


Ideja čitavog projekta je povezati proizvođače plave ribe tj. ribare s ugostiteljima i s trgovačkom mrežom jer je jedan dio projekta osmišljen na način da se ponude ideje za nove trgovačke proizvode kakvih do sada u trgovačkoj mreži nije bilo,ne u dovoljnim količinama ili ne osmišljeno na takav način.


Krajnji cilj je brendiranje jela od plave ribe kao gastronomska prepoznatljivost Šibensko-kninske županije odnosno labelling „Preporučili ribari“ – markica kvalitete koja bi kao vizual bila istaknuta na vratima ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju proizvode od plave ribe (poglavito inčun i srdela) koja je othranila Dalmaciju, a k tome ima i vrlo visoku nutritivnu vrijednost (omega 3 kiseline).
 

 

Iz kategorije: Vijesti