Datum objave: 20. Veljača 2017

Pogledajte tko će odlučivati o tomu što će biti na lokaciji bivšeg TEF-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Najbolje idejno - urbano arhitektonsko rješenje za lokaciju bivšeg TEF - a na međunarodnom natječaju koji je raspisan izabrat će hrvatski i međunarodni stručnjaci, bez upliva lokalnih predstavnika. Naime u Ocjenjivački sud su imenovani ovlaštena arhitektica Iva Letinović koja će obnašati dužnost predsjednice Ocjenjivačkog suda, arhitekt Jans Brandt iz Kraljevine Danske, dipl. ing arh. Zoran Zidarić, ovl. arh. Ingrid Gojević, prof. dr. sc. Tihomir Jukić, arhitekt Vasa J. Perović iz Slovenije i dr. sc. Ana Šverko. Za zamjenike članova Ocjenjivačkog suda imenovana je doc.dr.sc. Borka Bobovac, kao predstavnik raspisivača natječaja, dakle Grada Šibenika i Lulzim Kabashi iz Prizrena, kao predstavnik provoditelja natječaja, odnosno Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
Ocjenjivački sud posebno će vrednovati konceptualnu vrijednost rješenja, inovativnost i povezanost rješenja s glavnom temom natječaja koja nosi naziv „Produktivni grad“ te potencijale projekta u kontekstu kompleksnih razvojnih procesa Grada Šibenika, kako stoji u objavi natječaja.

Grad Šibenik je kao investitor raspisao, u suradnji s Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva kao organizatorom i provoditeljem, natječaj za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja uređenja prostora bivše Tvornice elektroda i ferolegura. Natječaj je raspisan u okviru međunarodnog urbanističko – arhitektonskog natječaja Europan 14.

Rok za prijave na natječaj otvoren je do 30. lipnja, a rezultati natječaja bit će priopćeni u petak 1. prosinca 2017. godine. Natječajne podloge dostupne su na web stranici: www.europan-europe.eu, a svrha raspisivanja natječaja je prikupljanje kvalitetnih i stručnih rješenja za lokaciju bivše Tvornice elektroda i ferolegura. Za najbolja rješenja predviđene su nagrade do 12 000 i 6000 eura.
 

Iz kategorije: Vijesti