Datum objave: 09. Veljača 2017

TIC na meti vandala: Turistička zajednica mijenja video nadzor i obnavlja fasadu u suradnji sa stanarima

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Osobe koje su pisanu poruku na zidu prostorija Turističko - informativnog centra (TIC) na obali u Šibeniku nisu samo naznačile da punk nije mrtva već su svojim šaranjem napravile štetu između 3. 000,00 do 4.000,00 kuna.

 

Ovo nije prvi put da se TIC našao na meti vandala. Još prošlog tjedna uništen je jedan od ukrasnih pitara pred ulazu u Centar što, također, nije bio prvi put da je pitar uništen.


- Kad bismo išli pituravati sve, trebalo bi nam možda oko 10.000,00 kuna koliko smo prvi put utrošili na bojanje cijele fasade - kazao nam je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika koji je istaknuo kako TIC ima video nadzor koji nije od osobite koristi tijekom noćnih sati, odnosno za vrijeme mraka.

 

FOTO: Jasna poruka ljubitelja/ice punka


- To uništavanje obično bude kroz noć sa subote na nedjelju kad se vraćaju iz izlaska - smatra Karađole, dodajući kako će uskoro promijeniti kamere te prepiturati tekst koji svjedoči o održavanju punka na životu.

 


Karađole za Šibenik News otkriva da je u planu nova obnova fasade, ali ne samo onog dijela zida koji se odnosi na ured TIC-a, već cijele zgrade o čemu su već razgovarali sa stanarima.


- U dogovoru samo sa stanarima cijele zgrade da zajednički obnovimo cijelu fasadu. Dogovor je da mi financiramo jednu trećinu troškova, a oni preostali iznos za koji bi dignuli kredit. Sve je dogovoreno, sad je sve samo pitanje novca i kredita - objašnjava direktor lokalnog TZ-a.

 

FOTO: Grafit na Dobriću


Međutim, nisu zidovi TIC-a jedini koji se uništavaju. (Nazivom ih) grafitima uništava se izgled stare gradske jezgre pa tako na jednom od zidova na povijesnom Dobriću možete pročitati poruku tko ga koga upućenu tko zna komu, a koja glasi - Zna li ti mater šta radiš vikendom.

 

Da nam je obrazovni sistem bolji, možda bi se više 'šaralo' unutar školi nego izvan njih, a novac utrošen na uklanjanje pisanih tragova vandalizma trošili bi se na sustavno i pravodobno uvođenje novih tehnologija u obrazovne institucije.
 

Iz kategorije: Vijesti