Datum objave: 21. Siječanj 2017

Hrvatska godinama gulila belgijski par s adresom u Bilicama - odlučili se vratiti kući!

Šibenik News
Šibenik News

Dolazak u Hrvatsku najveća mi je životna pogreška, kaže Louis Peeters u svojoj kući u Bilicama kod Šibenika. Od 2008. naovamo hrvatski sustav i pojedinci učinili su sve da ih šikaniraju, otmu im pare, izvrte oko malog prsta i konačno ih isporuče na operacijski stol, na kojem je čovjek spašavao srce od stresa i nepravde koji mu je priuštila naša država. Ne brinem se. Karma se rado prisjeća i vratit će nam sve što smo posijali. Uostalom, već nam se vraća. Pročitajte nevjerojatnu povijest nevolja belgijskog para koji želi pobjeći odavde brže od munje.

 

Ne znam otkud da počnem. Evo, recimo, odavde: hrvatska država traži od Louisa i Elke 79.000 kuna PDV-a na brod koji je čovjek kupio još 2001. i u čijim papirima stoji da je na njega već plaćen PDV u Belgiji. Prijete konfiskacijom imovine, sjedanjem na njegovu mirovinu. Žive u 90 kvadrata kuće u selu koju su svojedobno platili 190.000 eura, a kuća ih je dočekala, unatoč dogovoru, bez struje, vode, izolacije, ma ičega osim fasade koja jedva stoji na goloj cigli.

 

Do danas su u nju morali uložiti još 50 tisuća da bi bila koliko-toliko adekvatna za život. Neki Mikulandra koji im je prodao to strašilo od nekretnine pokušao je prodati istu kuću drugim ljudima netom poslije. Vidljivo je u katastru.

 

Ali idemo malo na početak

 

Belgijanci su nanišanili Hrvatsku prije devet godina. Nekoliko puta prije su je obišli, vole more, htjeli su ploviti, pada odluka. Louis nas zna još od rata. Radio je u zrakoplovstvu NATO-a. Bilo mu je jasno, kaže, da nam je sustav prilično slomljen, ali vezala ga je neka čudna spona za naše krajeve: 'Volim more i plovidbu. Mogli smo otići živjeti u Španjolsku, ali tamo nema otoka. Možeš ići samo lijevo ili desno kada isploviš.

 

'Par je prodao svoju urnebesno dobru kuću u Belgiji (vidio sam slike, op.a.), spremio sve svoje pokretnine u veliki šleper i dojahao do naše granice. Počinju problemi. Bilo je iza 16 sati, špedicija više nije radila, carina bez njih ne može ništa. Rekli su im da moraju ostati na granici i dočekati sljedeći dan. Bilo je hladno. Ni kafića ni WC-a. Samo njemački ovčar koji je budno pazio njihov auto. Prespavali su u njemu. 

 

 

Cijelu priču pročitajte na Tportalu klikom na poveznicu - LIJEPA NAŠA VAŠA.

Iz kategorije: Vijesti