Datum objave: 20. Siječanj 2017

Idućeg tjedna okrugli stol na temu 'Udomiteljstvo kao oblik skrbi za starije i nemoćne'

Šibenik News
Šibenik News

U utorak, 24. siječnja, bit će održan okrugli stol „Udomiteljstvo kao oblik skrbi za starije i nemoćne“ s početkom u 11 sati, u prostorijama Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić', Šibenik.

 


Smještaj u udomiteljsku obitelj prepoznat je kao prirodniji i humaniji oblik skrbi u odnosu na smještaj u ustanovu, pošto se temelji na načelima obiteljskog okruženja, održivosti socijalnih veza i uključenosti samog korisnika. Udomiteljska obitelj korisnika prihvaća kao svojeg člana, korisnik dobiva osjećaj pripadnosti obitelji te se stoga u novije vrijeme teži smještavanju korisnika upravo u udomiteljske obitelji. O kakvom je modelu skrbi riječ, kakva su iskustva u regiji, je li model prepoznat kao oblik izvaninstitucionalnog oblika skrbi za starije raspravit će se na tematskom okruglom stolu koji se organizira u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Šibenik.

 


Događanje se održava u sklopu projektu “Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti” kojeg Udruga „MI“ - Split zajedno s partnerima Udrugom Dalmatinski potrošač i Udrugom socijalnih radnika Zadar provodi na području južne Hrvatske. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Glavni cilj projekta jest podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti.
 

Iz kategorije: Vijesti