Datum objave: 13. Siječanj 2017

Grad Šibenik donirao kuhinju za drugi kat šibenskog prihvatilišta za beskućnike

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, u pratnji ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenka Jukića, obišao je danas prostore prihvatilišta za beskućnike u Ulici braće Polić u Šibeniku, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

 

Nakon što je u siječnju 2014. godine prihvatilište otvoreno, čime je Grad Šibenik po prvi put sustavno riješio pitanje smještaja beskućnika, ovih su dana završeni građevinski radovi u potkrovlju objekta koje može prihvatiti dodatan broj korisnika.

 

„Grad Šibenik svake godine iz proračuna izdvaja 100 tisuća kuna za ovaj projekt, a možemo slobodno kazati kako smo, u suradnji s Caritasom, potrebitim ljudima omogućili ne samo toplo mjesto za prenoćište već organiziranu skrb. Podigli smo standard i uvjete boravka beskućnika u Šibeniku, a danas smo ovdje kako bi donirali kompletnu kuhinju za potkrovlje objekta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Prihvatilište trenutno zbrinjava 10 korisnika, dok su potrebe, osobito u ovim hladnima danima i veće.

 

„Prema podacima kojima raspolažemo još je šest beskućnika na području našeg grada. Uređenje potkrovlja prihvatilišta u završno je fazi, nedostaje nam oprema za sanitarni prostor, stoga bih svakako pozvao donatore da nam se priključe. Novac nam nije prioritet, već potrebni materijal i namještaj.“, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Caritasa Miljenko Jukić dodajući kako je inspekcija Ministarstva socijalne skrbi i mladih šibensko prihvatilište za beskućnike ocijenila najboljim u Hrvatskoj po uvjetima skrbi osoba koje su, stjecajem životnih okolnosti, ostale bez krova nad glavom.

 

Iz kategorije: Vijesti