Datum objave: 13. Siječanj 2017

DAŠ demantira da su falsificirali primjedbu na GUP i ne žele da ih se koristi u dnevno - političke svrhe

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodstvo Društva arhitekata Šibenik reagiralo je na jučerašnju izjavu Madlene Roša Dulibić, pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje Grada Šibenika da je to društvo "bezočno falsificiralo  svoju primjedbu na Generalni urbanistički plan Šibenika  dodavši crvenom bojom tekst koji prije nije postojao.  U vezi s tim u DAŠ - u kažu:

"Ispravak netočno objavljene informacije u izjavi Madlene Roše Dulibić, pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika, da Društvo arhitekata Šibenik falsificira originalne dokumente i manipulira javnost.

Sporni tekst koji je proglašen falsifikatom, označen je namjerno crvenom bojom te služi kao objašnjenje primjedbi, a bojom je drugačiji baš iz razloga da se jasno razlikuje od originalnog skeniranog dokumenta na kojem su primjedbe DAŠ-a. (u prilogu)

Također, pročelnica u ranijoj izjavi navodi da Društvo arhitekata Šibenik nije imalo primjedbe za lokaciju pumpe prilikom donošenja Generalnog urbanističkog plana.
Ponavljamo da smo prilikom javne rasprave pismeno uputili zahtjev izrađivačima plana za obaveznu provedbu natječaja na lokaciji "Mulo Krke" i Ina benzinska stanica (u prilogu),

te da je potrebno točno definirati gdje se mogu graditi benzinske crpke jer se prema članku 45. mogu raditi bilo gdje (u prilogu). Odgovor: Prihvaća se djelomično. Dopunit će se odredbe za njihov smještaj kako bi se osiguralo da nema negativnog utjecaja na korištenje drugih namjena. Što se nije dogodilo.

Društvo arhitekata Šibenik je dobrovoljna i izvanstranačka strukovna organizacija koja djeluje s ciljem razvijanja i afirmiranja šibenske i hrvatske arhitekture i urbanizma, krajobrazne arhitekture i kulture prostora te zaštite čovjekova okoliša, a u skladu s etikom arhitektonskog poziva.
Društvo se bavi očuvanjem digniteta struke i isključivo problemima u gradu te reagira u situacijama kada smatra da je došlo do njegovog narušavanja. Stoga smatramo da je neprimjereno prozivati Društvo za falsifikacije i manipulacije, obzirom da se takvim stvarima ne bavimo, niti nam je ikada bila namjera ulaziti u dnevno-politička prepucavanja.".
 

Iz kategorije: Vijesti