Datum objave: 16. Prosinac 2016

FOTO: Promovirano više od 130 prvostupnika i polaznika diplomskog studija na šibenskom Veleučilištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Akademska zajednica bogatija za 117 prvostupnika i 20 specijalističkih stručnjaka za menadžment koji su promovirani na današnjoj svečanosti na Veleučilištu u Šibeniku. Riječ je o 86 prvostupnika turističkog menadžmenta, 21 prvostupniku koji su završili studij upravnog prava te 10 prvostupnika studija prometa.
"Za vas danas završava jedna dionica života, ali potreba za učenjem nikad ne prestaje. Vjerujem da vam je uspinjanje prema novim spoznajama često bilo teško i naporno. Na tom putu vodili su vas nastavnici i mentori, ali za vaš uspjeh su zaslužni i vaši bližnji, svi koji su vas podržavali da ne posustanete", kazala je dekanica Anita Grubišić koja je dodala da je to veliki dan za šibensko Veleučilište. U izjavi novinarima je kazala i kako je zadovoljna i zbog toga što se to veleučilište razvija pa se tako u tijeku potpisivanje ugovora za dogradnju jednog kata na zgradi Veleučilišta, očekuje se novac iz EU fondova za izgradnju studentskog kampusa, a ove godine je i povećan broj profesora koji i napreduju u svom zvanju. Na tom veleučilištu je 1 100 aktivnih studenata.

Završenim studentima koji su danas primili diplome obratili su se i šibensko - kninski župan Goran Pauk i dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

 

"Cilj nam je motivirati visokoobrazovane mlade ljude da ostanu ovdje jer vjerujem da gospodarske i društvene prilike ipak idu pozitivnim smjerom. Znanje koje ste stekli je nezamjenjivo i možete ga samo nadograđivati", poručio im je župan Pauk, a dogradonačelnik Mileta je naglasio kao će im diploma koju su stekli pomoći u karijeri, ali da ne zaborave da to znanje moraju stalno širiti.
Većina prvostupnika nastavlja školovanje.

Valentina Lovrić je upisala dvije godine specijalističkog studija u Splitu. " Nisam nikad ni pomišljala ostati na prvom stupnju. Želim se nastaviti školovati i imati karijeru", kazala nam je.

 

Dino Junaković je diplomirao na specijalističkom diplomskom studiju i sada očekuje posao. "Ostajemo do daljnjeg u Šibeniku. Očekujem da ću se negdje najprije zaposliti na stručnom usavršavanju, a želja mi je raditi u turizmu jer je to ipak glavna razvojna grana u Šibeniku", kazao nam je.

Iz kategorije: Vijesti