Datum objave: 09. Prosinac 2016

FOTO Gimnazijska "Vrana" ,glazbena večer na kojoj su profesori i učenici jednaki

Diana Ferić
Diana Ferić

Gabrijel Ivić, maturant šibenske Ekonomske škole pobjednik je ovogodišnje „Vrane“, tradicionalne glazbene manifestacije šibenske gimnazije Antuna Vrančića na kojoj sudjeluju i učenici ostalih srednjih škola. Gabrijel je od malih nogu posvećen glazbi i pjevanju, a na Vrani je nastupio i prijašnjih godina i uvijek je bio zapažen po svojim vokalnim sposobnostima.

Ove godine nastupilo je sedam pjevača i bandova i to Nikolin Dujić, „Ars Amateria“, Gabrijel Ivić, „The Nameless“, Anđela Brajnović, Ivana Letica i Dario Šalković te „The Broken String“. Drugo mjesto osvojili su Ivana i Darijo, polaznici Turističko – ugostiteljske škole, a treći su „The Broken string“ , gimnazijalci koji su najavljeni kao otkačena ekipa i takvim su se i pokazali. U bandu je jedna pjevačica , a ostalo su dečki na različitim instrumentima od gitare i klavijatura do truba i bubnjeva.

 

Natjecatelje je ocjenjivala i publika preko slanjem SMS –ova, ali i stručni žiri u kojem su bili bivša ravnateljica Gimnazije Ivanica Belamarić, Branko Viljac, direktor šibenskih Večeri šansone, profesorice Žana Zaninović i Loredana Antunac te učenica Tajna Zorica.

Svi koji su nastupili potvrdili su se kao dobri glazbenici koji odlično vladaju pozornicom, a posebne simpatije i uzvike publike izazvali su posebni gosti – skupina učenika Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac koji su izveli dvije pjesme o Šibeniku podignutih ruku i njišući se u ritmu glazbe. Sve su osvojili svojom iskrenošću i neposrednošću, a za svoj nastup su osim dugotrajnog pljeska dobili i prigodne poklone.

Natjecatelje su posebno pohvalili i glazbeni gosti večeri, grupa Meritas koja je kazala kako je prvi put na takvoj manifestaciji te da su zadivljeni onim što su vidjeli i čuli.

 

Atrakcija večeri i ovog puta su bili profesori koji su nastupili kao pjevači i iskazali se svojim vrsnim pjevačkim umijećem i svi odreda su izazvali ovacije publike – prof povijesti Neven Đurić koji je izveo pjesmu Aleluja Leonarda Coena , prof. engleskog i talijanskog jezika Marijana Cvitanović te profesorica hrvatskog jezika Danijela Grubišić , koja je nastupila u duetu s učenicom Jelenom Lučev, Njoj u čast s balkona dvorane u kojoj je održana Vrana visio je i poseban transparent potpore njezinih učenika koji je od milja zovu Gruba.

Vrana je od prvog puta zamišljena kao ležerna, predbožićna manifestacija na kojoj su učenici i profesori izjednačeni, bili na pozornici ili u publici što joj daje posebnu draž .
 

Iz kategorije: Vijesti