Datum objave: 08. Prosinac 2016

U šibenskom PIN-u stasavaju poduzetnici početnici, ali ima i onih s već razvijenim biznisom

Diana Ferić
Diana Ferić

 Poduzetnici koji imaju svoje poslovne prostore u Poduzetničkom inkubatoru u Mandalini predstavljeni su danas novinarima ,a nazočni su bili i gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta sa suradnicima.
 

Prostore PIN-a trenutno koristi 15 tvrtki, od čega šest proizvodnih, a zapošljavaju 50-ak radnika. Riječ je o start-up tvrtkama baziranima na znanju i tehnologiji, te poduzećima koja razvijaju nove proizvode ili usluge.

Zadovoljstvo je gledati mlade ljude koji pokreću svoj posao, a upravo im Poduzetnički inkubator infrastrukturno i organizacijski pomaže na tom putu. Konačni cilj Poduzetničkog inkubatora je da se te tvrtke pozicioniraju na tržištu i presele na Pode te nas veseli što imamo nekoliko takvih primjera. Uz tvrtke u razvoju i dolazak proizvodnih gospodarskih subjekata poput Industriusa, IDS-a, Hidraulike Kurelja i ostalih, zona Podi se pokazala među uspješnijima u Hrvatskoj sa sve većim rastom broja zaposlenih.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Ponuda PIN-a Šibenik je široka, a kreće se od infrastrukture, odnosno najma poslovnih prostora i opreme po subvencioniranim cijenama do savjetodavnih i organizacijskih usluga poput pomoći u izradi poslovnog plana, apliciranja za financijska sredstva, istraživanje tržišta i sl.
 

Jakov Terzanović, direktor Zone Podi izrazio je zadovoljstvo funkcioniranjem Inkubatora te dodao da je veliki uspjeh kada tvrtke koje su započele svoje poslovanje u PIN-u prošire svoj posao i djelovanje i nastave ga u zoni Podi.

Izvor: www.gradsibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti