Datum objave: 02. Prosinac 2016

Klub zastupnika SDP-a napustio Sabor prilikom izglasavanja 'superhikreforme' ministra Marića

Šibenik News
Šibenik News

Nakon stanke koju su zatražili, članovi kluba zastupnika SDP-a napustio je Sabor dok se nastavilo s glasanjem o paketu poreznih reformi ministra financija Zdravka Marića koji je od početka u ime Vlade sustavno odbijao predložene amandmane.

 

- Ne vidimo svrhu da predlažemo amandmane, a da se oni svi redom odbijaju - kazao je SDP-ov zastupnik u Saboru, Branko Grčić, nakon stanke koju je zatražio klub zastupnika SDP-a na sjednici u kojoj se zastupnici prozivaju Alan Fordovima. Grčić je, također, dodao riječi koje je već prethodno rekao putem društvenih mreža njegov stranački kolega, Ivan Klarin, 'ova reforma je duboko nepravedna'.

 

- SDP- ovi zastupnici predlažu amandmanima da PDV u ugostiteljstvu ostane na 13 posto. Vladajuća većina vjerodostojno sve odbija - ustvrdio je Franko Vidović, predsjednik GO SDP Šibenik i saborski zastupnik.

 

Superhik reformom, kako je nazivaju na društvenim mrežama, nisu zadovoljni ni HSS-ovi zastupnici, kao ni članovi Živog zida, a hoće li biti hrvatski narod bit će poznato tek nakon eventualnog prihvaćanja porezne reforme po ideji ministra Marića i njene konačne realizacije.

Iz kategorije: Vijesti