Datum objave: 02. Prosinac 2016

Lakoća kodiranja: Prijavite se na radionicu i uvjerite da programiranje nije bauk

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik priključuje se globalnoj akciji „Sat kodiranja“ („Hourofcode“.) U organizaciji Urbanog centra i Urbanog inkubatora Šibenik će se u ponedjeljak, 5. prosinca pridružiti ovoj globalnoj akciji u kojoj će sudjelovati deseci milijuna učenika iz više od 180 svjetskih zemalja.

 

Cilj akcije je da se u sat vremena sve zainteresirane, a pogotovo mlade, uvede u svijet računarstva. „Sat kodiranja“ je osmišljen za demistifikaciju kompjutorskog programiranja i kao dokaz da svatko može naučiti njegove osnove.

 

Bit „Sata kodiranja“ nije naučiti nekoga kako postati vrsni računalni znanstvenik. Sat vremena je dovoljno da se shvati koliko je računalna znanost zabavna, kreativna i dostupna svim uzrastima. Mjera uspjeha ove kampanje nije u tome koliko su učenici informatike naučili. Uspjeh se ogleda u širokom sudjelovanju, bez obzira na spol, etničku i socijalnu raznolikost grupa, te povećanom interesu za informatičkim tečajevima na svim razinama.

 

„Sat kodiranja“ ili „HourofCode“ u cijelom svijetu traje od 5. do 11. prosinca. U Šibeniku će se održati prvog dana kampanje i to u dva termina, u 9 sati ujutro i u 17 sati poslijepodne. Predavač u Urbanom centru na Starom pazaru će biti američki IT stručnjak KeithBradley.

 

Pozivaju se svi zainteresirani, posebno mlađi uzrasti da se prijave i nauče nešto o kodiranju. Svi oni će po završetku edukacije dobiti i svoje „HourofCode“ certifikate.
 

Iz kategorije: Vijesti