Datum objave: 30. Studeni 2016

Marijan Babić iz Poreča nagrađen za hrabrost pri spašavanju 75-godišnjeg jedriličara

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Marijan Babić iz Poreča dobitnik je ovogodišnjeg priznanja Valovi Šibenika koju dodjeljuje Jedriličarski klub Val iz Šibenika u sklopu 17. Šibenske regate krstaša koja će se održati od 2. do 4. prosinca.

 

Babić je bio jedan od troje nominiranih, a Valove Šibenika zaslužio je zbog spašavanja 75-godišnjeg Čeha koji je s malom iznajmljenom jedrilicom izašao na otvoreno more ispred Poreča.

 

'Problem je nastao kad se podiglo nevrijeme zbog kojeg se vremešni jedriličar nije uspio na vrijeme vratiti na kopno. Nakon pristiglog poziva preko Lučke kapetanije, Marijan Babić je sa svojim gliserom izašao na more i pronašao nesretnog turista', stoji u obrazloženju nominacije.

 

- Ovo je peta godina kako JK Val dodjeljuje plaketu za najpožrtvovnije traganje, spašavanja na moru, a kad je jedan od predmeta u spašavanju jedriličar, kad se govori o teritorijalnom moru Republike Hrvatske ili da je hrvatski državljanin ili da plovi pod hrvatskom zastavom – pojasnio je predsjednik povjerenstva i idejni začetnik nagrade, Zoran Lučić Luca.


Ovogodišnji dobitnik osobno će doći po svoju nagradu koja će mu biti uručena na proglašenju pobjednika Regate i dodjeli priznanja u subotu, 3. prosinca, u Gradskoj vijećnici.
 

 

Iz kategorije: Vijesti