Datum objave: 30. Studeni 2016

FOTO: Deset šibenskih srednjoškolaca na stručnoj praksi u Engleskoj

Šibenik News
Šibenik News

Deset učenika Industrijsko - obrtničke škole iz Šibenika ovih dana borave u Portsmouthu, u Engleskoj u sklopu projekta Expanding Horizons Through European Experience 2. Projekt se financira iz fondova Europske Unije kroz program Erasmus +, a ovo je već treći takav projekt ove šibenske srednje škole.

 

U Portsmouthu borave dva brodomehaničara, četiri tehnička crtača i četiri automehaničara u pratnji svojih profesora, Zorana Hadžića i Ivice Ninića. Za vrijeme boravka u Engleskoj, od 12. studenog do 3. prosinca, učenici obavljaju stručnu praksu u lokalnim radionicama i tvrtkama.

 

-  Osim usavršavanja engleskog jezika i stjecanja novih iskustava kroz obavljanje stručne prakse tijekom radnog tijedna, učenici su imali priliku upoznati se s gradom Portsmouthom i lokalnim znamenitostima kao što su čuveni Stonehenge, posjetili su London, vozili se hovercraftom na Isle of Wight, posjetili su i Portsmouth Historic Dockyard i Spinnaker Tower. Kroz ovaj projekt, učenici naše škole svoju će stručnu praksu tijekom ove školske godine 2016./2017. obavljati i u portugalskom gradu Braga (11 učenika) i njemačkom gradu Beckum (6 učenika), a slijedeće školske godine naši će učenici svoju mobilnost odraditi i u Dublinu, Irska - obavještavaju iz Industrijsko - obrtničke škole u Šibeniku.

 

Iz kategorije: Vijesti