Sidebar Menu

Datum objave: 13. Studeni 2016

Anketa pokazala da bi građani Tonina Piculu za novog predsjednika SDP -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Dnevnik Nove TV objavio je u nedjelju rezultate telefonskog istraživanja o raspoloženju birača, ponajprije SDP-a, o novom predsjedniku ili predsjednici, koje politike stranka treba zastupati i komu se obraćati, ali i koja je sada uloga Zorana Milanovića te kako ga na kraju političkog puta ocjenjuju birači, prenosimo s tportala.
Među svim biračima u Hrvatskoj, znači ne samo SDP-ovim, ispitanici misle da je prvi izbor Tonino Picula s 29 posto potpore, potom slijedi Ranko Ostojić s 25 posto. Iza njega je Davor Bernardić s 22 posto. Slijedi Orsat Miljenić sa 6 posto potpore, pa Vesna Škulić s 2 posto, Karolina Leaković s 1 posto, a 1 posto ima i Gordana Sobol. Niti jednog od ponuđenih ne prepoznaje 4 posto ispitanika, a ne zna što bi odgovorilo njih 10 posto.

 

Među biračima SDP-a vodi Ranko Ostojić s 38 posto potpore, slijedi ga Tonino Picula s 26 posto. Treći je Davor Bernardić s 20 posto potpore, a Orsat Miljenić je na 8 posto. Vesna Škulić ima potporu od 2 posto, Gordana Sobol od 1, a Karolina Leaković 0 posto. Ne zna koga bi ili pak ne bi nikoga od ponuđenih njih 5 posto.

 

Većina birača SDP-a misli da stranka treba ostati tu gdje je ili njih 49 posto, da se treba primaknuti centru, misli njih 22 posto, a da treba više na lijevo, misli 20 posto ispitanika. Ne zna njih 3 posto.

 

Da će odlazak Milanovića SDP-u donijeti više koristi nego štete, smatra 51 posto svih birača, da će sve biti jednako kao i prije, misli njih 29 posto, a da je to šteta za SDP, misli njih 12 posto. Ne zna što bi odgovorilo njih 7 posto.

 

SDP-ovi birači su podijeljeni oko te teme, jer njih 37 posto misli da će to biti korisno za stranku, ali ih isto toliko misli da će sve biti podjednako kao i prije. Šteta je za njih 20 posto. Ne zna 6 posto ispitanika.

 

Da je Zoran Milanović učinio više pozitivnog za Hrvatsku, misli 46 posto birača, a da je bilo više negativnog, misli njih 36 posto, podjednako misli njih 9 posto, dok ostali nemaju jasan stav.

 

SDP-ovi birači, njih 81 posto misli kako je učinio više pozitivnog na političkoj sceni za Hrvatsku, a samo 10 posto da je učinio više negativnog, da je učinio podjednako i dobrog i lošeg misli njih 7 posto, a ne zna 2 posto.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam