Datum objave: 11. Studeni 2016

Zbog nevremena stanje pripravnosti za cijelu Hrvatsku, uz Jadransku magistralu mogući odroni

Šibenik News
Šibenik News

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za područje cijele Hrvatske. Izuzeta je tek Osječka regija.

 

Za priobalni pojas Šibensko - kninske županije vrijedi stanje pripravnosti zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom čija je vjerojatnost između 30 do 70 posto, zatim zbog obilnije kiše te ponegdje jakog, moguće i olujnog juga koji bi popodne trebao okrenuti na sjeverozapadnjak. Najjači udari vjetra iznosit će između 65 do 95 km/h.

 

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje i za kninsko područje zbog obilnije kiše.

 

- Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Na cestama u gorju i duž Jaranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama - obavještavaju iz Hrvatskog autokluba.

 

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama DC1 Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu, između Budačke Rijeke i Grabovca (u zonama radova) te između Gračaca i Knina na vijaduktu Sučević.

Iz kategorije: Vijesti