Datum objave: 24. Listopad 2016

Građani puni pitanja, nedoumica mnogo: Tko štiti i na koji način nas putnike?

Šibenik News
Šibenik News

Nakon objave teksta pod nazivom 'Autotransport uporno izbjegava odgovornost za nered u gradskim linijama' javili su nam se brojni građan s nemalo pitanja. Bilo je mnogo pitanja no jedan čitatelj imao ih je više i traži odgovore na njih. Njegov dopis prenosimo u cjelosti. 

Njegova pitanja, kaže, muče mnoge korisnike usluga prijevoza šibenskog autotransporta. 

 

''Naime, linija br.7. ovdje je najveća konfuzija i ovdje se, po mom mišljenju, koncesionar ne pridržava koncesije. U koncesiji jasno stoji da je linija ima polazno/završno stajaliste Bilice jer je linija Bilice-Mandalina-Bilice, a ne kako to koncesionar predstavlja Mandalina-Bilice-Mandalina. Još gore je što koncesionar cjepka ovu liniju, a to ne smije raditi jet to koncesiom nije dopusteno. Svaka linija mora polaziti i zavrsavati na svom početnom/završnom stajalištu. Ovako neki polasci na ovoj liniji nisu u skladu sa koncesijom jer samo voze npr. Mandalina-Tržnica ili Bilice-Tržnica što se ne smije. Broj polazaka navedenih u koncesiji je 8 radnim danom, 5 subotom i 5 nedjeljom dok koncesionar vozi 8 polazaka radnim danom, 5 polazaka subotom za Mandalinu i 3 za Bilice, dok nedjeljom uopće nema polazaka iz Bilica za Mandalinu što znaci da svaku nedjelju se krši koncesija.

 

Još je zanimljivo i što koncesionar ne bi smio raditi je spajanje gradskih i prigradskih linija. Npr. nedjeljom ne postoji linija Bilice-Mandalina-Bilice jer koncesionar spaja liniju A.kolodvor-Stubalj i to prikazuje kao voznju za Bilice, a to ne smije raditi. Odnosno iako kupite kartu i želite doći iz Mandaline u Bilice npr.subotom s polaskom u 15.00 i Mandaline treba vam čak 5 sati i to vozite se od Mandaline do tržnice,a zatim pješke na kolodvor odakle u 20.15 sati polazi linija za Stubalj koja vozi preko Bilica.Linija za koju koncesionar ima koncesiju je napominjem Bilice-Mandalina-Bilice, a ne ovo što ATP radi.

 

Još veći problem su nedjeljnje linije i polasci na linijama br.1,4,7. Naime sve linije su u koncesiji prikazane kao zasebne sa zasebnim polascima. Ono što koncesionar radi je spajanje sve te tri linije u jednu Njivice-Vidici-Mandalina-Ražine-Vidici-Njivice. Ova linija nigdje nije navedena u koncesiji te se kao takva ne smije voziti već se mora voziti svaka linija posebno.

 

Nigdje na stajalištima nema voznih redova, ne zna se gdje je kraj jedne, a gdje početak druge zone, nema jasnih cjenika, smije li se presjedati sa linije na liniju i u kom vremenu. Apsolutno ničeg.

1. Zšsto su nedjeljom linije br. 1,4,7 spojene u jednu sa istim polascima,a ne odvojene?
2. Zasto se vozi linija Mandalina-Bilice-Mandalina, a ne Bilice-Mandalina-Bilice, te zašto se ista krati iako to ne stoji u koncesijskom ugovoru?
3. Zašto se vozi linija Njivice-Ražine-Njivice iako na autobusima stoji oznaka linija Ražine-Tržnica-Ražine (korisnici su zbunjeni gdje taj autobus uopće vozi)?
4. Zašto se u periodu od samo mjesec dana dva puta mijenjao vozni red?
5. Zašto se ne voze četiri linije dnevno za bazen u crnici?(u voznom redi niti jedan polazak nije označen da prometuje, a u koncesiji stoji da je koncesionar dužan imati 4 polaska dnevno na toj relaciji.)

6. Tko je i kad obavio brojanje putnika na pojedinim linijama te odlučio za ukidanje pojedinih polazaka?
7. Zašto se dopušta koncesionaru samovolja po pitanju odredjivanja itinerera linija (npr. linija br.7)?
8. Na potezu JTC(magistrala)-Mandalina postoji osnovna škola,sveučilišni studij,tri trgovačka centra,poduzetnički inkubator,Državni arhiv,marina i marina za megajahte te hotel.Zašto na potezu JTC-Vrnaža ne postoji niti jedno stajalište iako se većina nabrojenih ustanova nalazi na tom potezu? Zašto se linija za Mandalinu nije pojačala brojem polazaka nego se smanjila, a sama linija produžila do novog hotela u Mandalini? ''


 - Grad je obećavao da će se stanje popraviti, da će se uvesti nove linije, veći broj polazaka, a dobilo se što? Da i ovo malo putnika koji se voze odustanu od gradskog prijevoza. Tko štiti i na koji način nas putnike? - pita se autor pitanja. 


 

Iz kategorije: Vijesti