Datum objave: 18. Listopad 2016

FOTO: Autotransport uporno izbjegava odgovornost za nered u gradskim linijama

Šibenik News
Šibenik News

Putnici za Meterize jučer su bezuspješno čekali autobus od 11.30 do 13 sati na polaznoj stanici na Tržnici u Šibenik na kojoj se, kažu neki od njih, stvorila takva gužva da su prolaznici mislili da se nešto dogodilo.

 

Neki kojima se žurilo kući ili koji su zbog toga kasnili na posao, iznervirani od čekanja uzeli su taksi jer drugog izlaza nisu imali, a većina ih je u 13 sati ušla u autobus za Šubićevac i izašla na kružnom toku na Meterizama te su do posla i svojih domova krenuli pješice.

 


To je bila kap koja je dvjema putnicama Anamariji Hrg i Svjetlani Jurić prelila čašu i odlučile su od Autotransporta d.d. Šibenik tražiti ispriku i objašnjenje. Jučer su već reagirali, ali su ih uputili na prometni ured na Ražinama i voditelja izrade redova vožnje Josipa Brajkovića. Nisu s dale već su jutros, u društvu s našom reporterkom otišle i taj ured.


- Nema smisla više tolerirati ovo što nam radi Autotransport.  Imamo mjesečnu kartu koju uredno plaćamo i imamo pravo tražiti i kvalitetnu uslugu. Poznato je da putnik u autobusu, ako ga kontrola zatekne bez karte, plati kaznu od 70 kuna. A kakve sankcije snose oni kada nas ostave bez autobusa. Kašnjenje i nepoštivanje reda vožnje u slučaju Autotransporta su pravilo, a  ne iznimka. Tražimo ispriku i obeštećenje za to što se ne možemo osloniti na autobusne linije, što moramo uzimati taksi da stignemo negdje na vrijeme - kazala nam je Anamarija Hrg koja je jučer mobitelom snimila gužvu i žene koje su, kako ne bi kasnile na posao, uzimale taksi.

 

Neki su Šibenčani sve sigurniji da je novi vlasnik Autotransporta Čazmatrans javnosti samo "zamazao" oči s nekoliko modernih niskopodnih autobusa na gradskim linijama, ali da je sve drugo ostalo isto. Svjetlana Jurić sve to potvrđuje.

 

- Ja sam imala i proteklog ljeta problema s autobusima za Tribunj i iz Tribunja. Radila sam tamo u jednom hotelu i imala sam mjesečnu kartu. Često autobus ne bi na vrijeme došao pa sam morala stopirati -ističe ona.

 

Ogorčene žene jutros su čekale sat vremena Josipa Brajkovića, u garaži Autotransporta u Ražinama, ali on se nije pojavio. Neki od njegovih kolega su komentirali da se skriva, pogotovo zbog toga što su u društvu s novinarkom te da bježi od javnosti.

 

Poslije toga ,otišle su u Upravu Autotransporta kako bi razgovarale s koordinatoricom Filipom Šikić. Ona je bila na sastanku, a nitko drugi im, pa ni pravnik s kojim su razgovarali nije mogao pomoći tako da im je sav napor bio uzaludan.

 

Sa sličnom pričom prije nekoliko dana javili su nam se i stanovnici Brodarice koji se proteklih mjeseci  nisu mogli osloniti na objavljeni red vožnje. Kada su intervenirali, kažu, obećali su im u upravi Autotransporta da će sljedećeg mjeseca dobiti popust kod uzimanja mjesečne karte, ali kada su to tražili nisu ga dobili.


Velik problem za mnoge mjesne odbore, kako doznajemo, je i racionalizacija broja linija pa tako s Brodarice u Šibenik ne možete doći autobusom između 16 i 19 sati, a primjedbe stižu i iz drugih mjesnih odbora.


U gradskoj upravi su nam kazali kako su oni ti koji daju koncesiju za gradski autobusni prijevoz i da prate jesu li u redu vožnje dogovorenih linija, ali da ne mogu pratiti dolaze li autobusi na vrijeme te su nas uputili na Autotransport.


Na ostavljeni broj mobitela koordinatorica Filipa Šikić nam se od 11 do 14 sati nije javila.  

Iz kategorije: Vijesti