Datum objave: 22. Listopad 2016

Život leti kapetane:Još jedno sjećanje na Dražena, na njegov 52. rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je i danas odao počast svom „malom s Baldekina“, „košarkaškom Mozart“, najuspješnijem hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću na njegov 52. rođendan.

 

Njegova obitelj, majka Biserka i brat Aco Petrović, predstavnici Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije i sportskih klubova i druga, te velik broj građana okupili su se danas pokraj njegovog spomenika na Baldekinu i nakon kratkog programa položili cvijeće i zapalili svijeće, dok su se male košarkašice i košarkaši poredali uz spomenik i obgrlili svog Dražena. Klapa Bunari otpjevala je najprije „Život leti kapetane“, a poneku strofu je uz njih „soto voce“ pjevala i Biserka Petrović koja je jedva susprezala suze. Gradonačelnik Šibenika Željko Burić je u svom kratkom govoru najprije pozdravi djecu koja u Draženu vide svoj veliki uzor, a istaknuo je i kako će današnjim postavljanjem table „Šibenik – grad Dražena Petrovića“ , na zapadnom ulazu u Šibenik biti zaokružena priča kojom se Šibenik odužio Draženu. 

Dok je trajala svečanost na Baldkinu  neki mataronci koji  su prolazili pokraj spomenika  uzviknuli bi "bravo Dražene", a neki su mu i salutirali.

 

Kao i svako događanje vezano za uspomenu na Dražena i ovo je bilo potresno i emotivno. Grupa Funcuta je na ogradu s druge strane Ulice Stjepana Radića izvjesila transparent na kojem je pisalo „Život leti kapetane“, a nakon svečanosti zapalili su baklje. Cvijeće je položeno i svijeće su zapaljene i kod Draženovog koša na Baldekinu.

Iz kategorije: Vijesti