Datum objave: 17. Listopad 2016

SDP - ovi vijećnici prozivaju gradsku vlast da ne brine o Banju

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici SDP -a u Gradu Šibeniku Ivan Raić i Joško Šupe, u nazočnosti predsjednika MO SDP -a Crnica  Luke Kuvača sazvali su danas konferenciju za novinare na plaži Banj kako bi novinarima zorno pokazali primjere nebrige gradske vlasti za tu plažu. Ukazali su na rupe na prilaznoj stazi Banju koje su ostale nakon oštećenja, a nitko to nije popravio. Odveli su novinare i do neasfaltiranog dijela šetnice koja vodi do bazena na kojem je, kažu, nedavno pala majka s malim djetetom u kolicima.

„ Uređenje plaže Banj osmislila je bivša koalicijska gradska vlast SDP -a i HNS -a. To je bila vizija i naša ideja i stvorili su se uvjeti da grad Šibenik proširi svoju turističku ponudu. Prije Banja, 2011. godine Šibenik je imao 11 000 noćenja, a 2015. godine 53 000 noćenja što potvrđuje ispravnost odluke da se ovdje gradi plaža. Građani za godinu i pol dana imaju priliku birati između slatkorječivog sadašnjeg gradonačelnika koji sebe glorificira, u praksi je to posve nešto drugo. To pokazuju i ovi neuređeni pristupi plaži Banj i onih koji iza sebe imaju uspješne projekte“.

 

Joško Šupe je rekao da su na plaži Banj vidljivi rezultati onog što je bivša gradska vlast napravila, a imaju viziju nastavka uređenja plaže i izgradnju marine na obali bivšeg TEF -a.

Na pitanje kako komentira da je ta Banj za koji oni tvrde da se ne održava ušao među tri najljepše hrvatske plaže Šupe je kazao da na to utjecaj ima sama lokacija i pogled na povijesnu jezgru Šibenika i ta je Banj i prije proglašavan i jednom od najljepših europskih plaža. „ Drago mi je da je rezultat naše vizije i to i porast broja noćenja u Šibeniku, ali žalosti nas odnos i nebriga prema ovom prostoru“, zaključio je Šupe. .
 

Iz kategorije: Vijesti