Sidebar Menu

Datum objave: 29. Rujan 2016

Udruženja obrtnika Šibenik i Garešnica u akciji: Nakon duše trebalo je nahraniti i tijelo

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što su se danas na procesiji i euharistijskom slavlju u povodu blagdana svetog Mihovila duhovno nahranili, Udruženje obrtnika Šibenik i njihovi prijatelji iz Udruženja obrtnika Garešnice i Županijske komore Bjelovar potrudili su da sudionike svečanosti i doslovno nahrane. Skuhali su 1000 porcija orzota s junetinom i gljivama te rižota s kozicama koji su planuli u manje od pola sata.

 

Udruženje obrtnika Garešnica i Udruženje obrtnika Šibenik povezali su se prije desetak godina kada su gosti iz Garešnice sudjelovali na manifestaciji „Naše malo veliko blago“. Nakon toga su potpisali i povelju o prijateljstvu, jedinu takve vrste u Hrvatskoj. Od tada jedni druge pohode jednom godišnje – Šibenčani odlaze u Garešnicu u svibnju na njihovu gastro izložbu kada se predstavljaju sa šibenskim specijalitetima i glazbom i donose im dašak mora i Mediterana ,a obrtnici iz Garešnice dolaze u Šibenik na blagdan svetog Mihovila i Dan grada Šibenika i spremaju svoje specijalitete. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam