Datum objave: 23. Rujan 2016

Od početka godine do danas šibenske tvrđave posjetilo oko 150 tisuća posjetitelja

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku od početka godine do 23. rujna posjetilo je 7.060 posjetitelja više u odnosu na isti period lani. Naime, od 1. siječnja do 23. rujna 2015. tvrđavu je razgledao 101.301 posjetitelj, a u istom periodu ove godine Mihovil je posjetio 108.361 turist. 

 

Ni tvrđava Barone nije zjapila prazna. Dapače. Od otvorenja obnovljene tvrđave Barone 29. siječnja ove godine istu je do prvog dana kalendarske jeseni posjetlo 42.247 posjetitelja. 

 

- Tvrđava kulture Šibenik iznimno je zadovoljna ovom sezonom, za koju moramo napomenuti da još uvijek traje, naime u razdoblju rujna bilježimo porast grupnih posjeta, a isti trend sukladno najavama koje imamo očekujemo i u listopadu. Ovim brojkama treba pridodati i posjetitelje večernjih događanja kojih je u ovoj godini bilo oko 13.000 - doznajemo od Vere Jergović Bolanče, voditeljice marketinga, prodaje i odnosa s javnošću JU Tvrđava Kulture Šibenik. 

 

Iz Ustanove poručuju kako se nadaju da će do kraja tekuće godine ostvariti broj od 400 tisuća posjetitelja koji su obišli obje šibenske tvrđave od otvorenja tvrđave sv. Mihovila u lipnju prije dvije godine. 

 

Dodajmo i to da Klub prijatelja šibenskih tvrđava broji oko četiri tisuće članova. 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti